Што и да е, за Миленко да е!!!

“Кадија те куди – кадија те суди“ принципот си мислевме дека заврши со заминувањето на Отоманската империја од светската политичко-општествена сцена. Си мислевме замина со умирањето на макартизмот, стаљинизмот, медиумските линчови на Берија и Гебелс.

Но, не! Сме се лажеле. Фашизмот маршира на светската сцена. Никогаш посилен, никогаш по самобендисан, никогаш по решителен без судење, докази и вистина да ги отстрани сите организации и поединци што им сметаат во нивниот фашистички комотитет.

Па така, настрана обезглавувањата на блискиот исток, етничките чистења во Африка, уништување на обележја и гробови во Косово и Метохија, рушење на крстови во Македонија – единствена личност што во извештајот на Американското Министерство за надворешни рабти за “Религиозните слободи во 2016-та година во светот“ се споменува со име и презиме е МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ!!!

Зошто? Затоа што на социјални мрежи кажал дека 27 милиони руси се повеќе од 6 милиони евреи!!! И затоа што прашал која жал е по голема. Ох да, и затоа што ја отворил големата еврејска тема за битката до истребување долга повеќе од два милениума помеѓу двете најголеми еврејски племиња.

Дека западната “цивилизација“ билда предмет против мене подолга низа години, одамна ми е познато. И одамна сум го напишал. Сум напишал, еве сега уште еднаш, дека не им се плашам.

До Миленко ли ви е дојдено вие татковино на истребувачи на 100 милиони домородци во Соединетите Држави, на вас фрлачи на атомски бомби во Јапонија.

Миленко, а?

Ако бе, терајте.

И Христос бил сам против најсилната светска империја.

 

ПС

Единствено можам да се заблагодарам за де-ФИРОМизација на мојата држава. Овдека сме си Македонија.