Шанац заразен!

Шанац заразен!

Шанац се заразил од Ковид 19!
Шанац предходно се вакцинирал против Ковид! А и ги почитувал сите мерки!!!

Ја постирав информацијата, за веднаш во коментарите да добијам објаснување од некој smart ass: “Vakcinata ne stiti od zaraza, tuku od teska forma na bolesta po zarazuvanje”.
Оваа изречена глупост кореспондира со зборовите и објаснувањата на мои пријатели кои се вакцинирани, кога ќе ги прашам “што ти требаше”?

Па, да искористам уште еднаш да кажам, Вакцинираните за да не излезат глупи во своите очи се обидуваат да ја извртат вистината со тезата “не штити од зараза”!!!
Ако не штити, тогаш не е вакцина. Некој експеримент е, ама вакцина не е.
Оти за да се употребуваат зборови, треба да се знаат што значат, а не да се лупета.
Па така, еве ти го значењето на зборот ВАКЦИНА:
Вакцина е супстанција што се користи за да се стимулира производството на антитела и да се обезбеди имунитет против една или повеќе болести, подготвена од предизвикувачкиот агенс на болеста, нејзините производи или синтетичка замена, третирана да дејствува како антиген без да ја поттикне болеста.

Значи, ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ИМУНИТЕТ и БЕЗ ДА ЈА ПОТТИКНЕ БОЛЕСТА.

End of a lesson.