Целите на овој вештачки предизвикан страв

Целите на овој вештачки предизвикан страв
ДОБРОВОЛНО НЕ ВРАТИЈА ВО СРЕДНИОТ ВЕК
Моментално Европа и САД наликуваат на она што било во средниот век: градови-држави, откинати едни од други, со феудални режими во нив. Еднолична диктатура, полициски час, полиција и војска на улица, забрана за излегување од дома, апсење на тие што се спротивставуваат на самоуправувањето на РЕЖИМОТ.
Но има и огромна разлика. Тогаш одлуките биле на локални феудалци, додека денес има хиерархиска диктатура. Најдолу се градоначалниците, над нив поставените од САД и ЕУ влади, кои ги спроведуваат наредбите на Брисел, а тој – на Вашингтон.
ГЕНЕРАЛНАТА ОДЛУКА СЕ НОСИ ОТ СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО СЕНКА.
СТАНУВА ЗБОР ЗА ЦЕЛОСНА МРЕЖА, КОЈА ВЕЌЕ ОТВОРЕНО САКА ДА
ГОСПОДАРИ СО ЧОВЕШТВОТО. НАВОДНО ВО НЕГОВО ИМЕ.
СЕГА ВЕЌЕ Е ЈАСНА ИДЕАТА ОД 90-ТЕ ГОДИНИ НА 20-ОТ ВЕК ЗА „ОБЕДИНЕТА ЕВРОПА“.
ВИСТИНСКАТА ЦЕЛ БИЛА ДА СЕ СОЗДАДЕ ЕВРОПСКА БИРОКРАТИЈА КОЈА ЌЕ СЛУЖИ КАКО ТРАНСМИСИЈА МЕЃУ ПОСТАВЕНИТЕ ОД НЕА РЕЖИМИ ВО ДРЖАВИТЕ И ВАШИНГТОН, А ОТТАМУ КОН СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО СЕНКА.
Крајната цел е позната уште од писмото на Алберт Пајк до раководителот на масоните илуминати Мацини од 15 август 1871 г. за идните три светски војни.
Третата светска војна (која неофицијално почна од 2010 г.) има за цел да создаде конфликт меѓу арапскиот свет и ционистички Израел, во кој тие заемно ќе се уништат.
Истовремено МОРАЛО ДА БИДАТ ОСЛАБЕНИ ГОЛЕМИТЕ НАЦИИ И ДА СЕ СОЗДАДЕ ХАОС ВО СВЕТОТ ПРЕКУ КОЈ ДЕФИНИТИВНО ДА СЕ НАМЕТНЕ
СВЕТСКАТА ВЛАДА.
Конкретната реализација на тој план го видевме со агресиите на САД и НАТО врз Ирак и Авганистан, со така наречената „арапска пролет“ во 2010-2012 г., со 5-те моќни епидемии во изминатите две децении, со климатските војни во тој период.
Неслучајно во документи на ЦИА од 2009 г. „се предвидува“ ГЛОБАЛНА
ПАНДЕМИЈА СО ИЗВОР КИНА И ЈУГОИЗТОЧНА АЗИЈА ДО 2025 Г.
Се знае дека кога ЦИА „предвидува“ нешто, тоа значи дека се припрема за тоа.
Еве ги и следните чекори по пандемијата со COVID-19. Во сегашна публикација на Newsveek се
објавуваат „строго тајни планови во случеј на катастрофа на американската влада заради короновирусот“. Според тие планови војската морало да го преземат
управувањето. Меѓутоа, било потребно да се реализира СТРАТЕГИЈА ЗА ВРЕМЕТО ПО НУКЛЕАРНАТА ВОЈНА.
КРАТКО КАЖАНО, ДЕНЕШНИОТ КОРОНОВИРУС Е СЕГМЕНТ ОД ПЛАН
ЗА УНИШТУВАЊЕ НА ЛУЃЕТО ОД ЕДНА СТРАНА ПРЕКУ ВИРУСИ, ОД ДРУГА ЗАРАДИ ГЛАД, ОД ТРЕТА ПРЕКУ ХАОС И ВОЈНА.
ЦЕНТРАЛНО МЕСТО ВО ТАА ОПЕРАЦИЈА ИМА СТРАВОТ, КОЈ МОРА ДA ГО ОЛЕСНИ ТОА УНИШТУВАЊЕ.
ВО ЗАГОВОРОТ ПРОТИВ ЧОВЕШТВОТО Е ВКЛУЧЕНА И СВЕТСКАТА
ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА. Нејзиниот Генерален директор се самодемантира со истовременото тврдење дека COVID-19 бил три пати поопасен од сезонскиот грип и
дека смртноста од него била 3,4 % годишно. Факт е дека од сезонски грип умираат околу 700 илјади луѓе, а за три месеци од корона вирусот со денешен датум само 13.049 луѓе.
Еве и други цифри: од маларија годишно умираат – 750 илјади луѓе, од
хепатит Б – околу 1 милион, од туберколоза – 1,1 милиони, од проливи – 2,2 милиони.
И, ОБРАТЕТЕ ВНИМАНИЕ – ОД ИНФЕКТИВНИ БОЛЕСТИ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ПО 13 МИЛИОНИ ЛУЃЕ. НО СЕТО ТОА НЕ СЕ ПИШУВА И НЕ СЕ КОМЕНТИРА.
УШТЕ ПОГОЛЕМА ДИВЕРЗИЈА Е НЕСПОМНУВАЊЕТО НА ФАКТОТ
ДЕКА СЕКОЈ ДЕН ВО ГЕРМАНИЈА УМИРААТ ОД ПРИРОДНА СМРТ ПО 3
ИЛЈАДИ ЛУЃЕ, ВО ИТАЛИЈА И ФРАНЦИЈА – ПО 2 ИЛЈАДИ ЛУЃЕ, ВО ШПАНИЈА – ПО 1500 ЛУЃЕ. ПРВ СЛУЧАЈ НА КОРОНА ВИРУС ВО ИТАЛИЈА ИМА НА 31 ЈАНУАРИ И ДОСЕГА ЗА 52 ДЕНА СЕ УМРЕНИ 4 825 ЛУЃЕ. ЗА ИСТИОТ ПЕРИОД ВО ИТАЛИЈА СЕ УМРЕНИ ОД ПРИРОДНА СМРТ ПОВЕЌЕ ОД 100 ИЛЈАДИ, АМА НИКОЈ НЕ ПИШУВА ЗА НИВ.
ПРВИОТ ЗАРАЗЕН ВО ШПАНИЈА Е НА 1
ФЕВРУАРИ И ДОСЕГА ЗА 51 ДЕН СЕ УМРЕНИ 1381, ДОДЕКА ОД ПРИРОДНА
СМРТ ЗА ТОА ВРЕМЕ СЕ УМРЕНИ 75 ИЛЈАДИ ЛУЃЕ.
ЕДНА ОД ЦЕЛИТЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ Е ДА СЕ УНИШТАТ
ВОЗРАСНИТЕ ЛУЃЕ И ТОА ОД НЕКОЛКУ ПРИЧИНИ:
ПРВО, заради нивните пензии и осигурување.
ВТОРО, заради фактот дека во споредба со младите луѓе потешко подлегнуваат на манипулации.
КАКО СЕ ОСТВАРУВА УБИСТВОТО НА ВОЗРАСНИТЕ ЛУЃЕ?
ПРВО, ПРЕКУ ВИРУСОТ. Просечната возраст на умрените е 79,4 години,
додека според ООН просечната возраст на живот во светот е 67,2 %.
ВТОРО, ПРЕКУ НЕЛЕКУВАЊЕ НА ДРУГИТЕ БОЛЕСТИ ОД КОИ СЕ
УМИРА МНОГУ ПОВЕЌЕ, ЗАРАДИ ПРИОРИТЕТОТ НА КОРОНАВИРУСОТ.
ТРЕТО, ЗАРАДИ ЗАБРАНА ЗА ИЗЛЕГУВАНЕ НА ВОЗРАСНИТЕ ОД ДОМА.
НА ТОЈ НАЧИН МОЖАТ СЛОБОДНО ДА УМИРААТ НЕ ОД КОРОНА ВИРУС,
ТУКУ ОД ГЛАД.
ИСТОВРЕМЕНО, ВОЗРАСНИТЕ ИСПАЃААТ ВИНОВНИ ДЕКА ЗАРАДИ
„НЕДИСЦИПЛИНИРОНОСТ“ НОСАТ ЗАРАЗА, А ОД ДРУГА СТРАНА СЕ
ПРИЧИНА ЗА ПОЛИЦИСКИТЕ МЕРКИ. ТОА Е ПРЕФРЛАЊЕ НА ВИНАТА ОД
БОЛНАТА ГЛАВА НА ЗДРАВАТА.
Во моментот (претпладнево на 22 март)заразени со корона вирус во светот се 307 280 луѓе, а умрени се 13 049. Во Кина го користат успешно лекарството ФАВИНПРАВИР, со кое за 4 дена болниот е веќе здрав. Во Куба успешно користат ИНТЕРФЕРОН АЛФА – 2 б, а успешни лекови се и ХИДРОКСИХЛОРОКВИН И
АЗИТРОМИЦИН ако се земат истовремено. Моментално 30 000 кубански стручни лица се на здравствени мисии во 67 држави и нивната ефективност се гледа како во
успесите во однос на ЕБОЛА, така и од фактот дека носат секоја година по 11
милиарди долари за својата држава.
СО ЕДЕН ЗБОР, ЛЕКОВИ ИМА, АМА
ЗАПАДНИТЕ ДРЖАВИ НЕ САКААТ ДА ГИ КОРИСТАТ ЗА ДА ГО ЗГОЛЕМАТ
БРОЈОТ НА УМРЕНИТЕ И СО ТОА ДА ГИ ОПРАВДУВААТ СВОИТЕ ФАШИСТИЧКИ РЕЖИМИ.
НАМЕСТО ДА КОРИСТАТ МЕДИЦИНСКИ МЕРКИ, ВЛАСИТЕ ВО ЊУЈОРК ВОВЕДОА ВОЈСКА НАВОДНО ЗА БОРБА СО КОРОНА ВИРУСОТ.
ФЕДЕРАЛНИТЕ РЕЗЕРВИ НА САД (ЕДИНСТВЕНАТА ВО СВЕТОТ
ПРИВАТНА ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА ПЕЧАТИ ПАРИ НАМЕСТО ВЛАДАТА)
ОБЈАВИ ДЕКА МОМЕНТАЛНО ЌЕ ПУШТИ ВО ОПТЕК 700 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ И ЌЕ СТИГНЕ ДО ПЕЧАТЕЊЕ НА 4 ТРИЛИОНИ. ТОА Е ОБИЧНА ХАРТИЈА КОЈА НЕ Е ПОКРИЕНА СО НИШТО, НИТУ СО ЗЛАТО, НИТУ СО СТОКИ.
Затоа и при крајот на 2019 г. Кина се откажа од доларот и затоа таму дојде коронавирусот. Како и во Иран.
Во Европа прв „виновник“ беше Италија, а во исполнување на спомнатиот план за рушење на големите држави и за создавање хаос, дојде редот на Германија, Франција, Шпанија.
НЕКА НИКОЈ НЕ СЕ ЗАЛАЖУВА ДЕКА 30-ДНЕВНАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА И ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ЌЕ БИДАТ ИЗМЕНЕТИ. И ВО МАКЕДОНИЈА
ЌЕ БИДЕ ИСТОТО. ДИКТАТУРАТА ЌЕ СТАНЕ УШТЕ ПОЖЕСТОКА СО
ОТПУШТАЊЕТО НА ЛУЃЕТО ОД РАБОТА И СО ГЛАДОТ. ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС
ОД 21 ЧАСОТ ДО 6 НАУТРО НЕ Е ЗАРАДИ КОРОНА ВИРУСОТ, ТУКУ ЗА
ИДНИНА КОГА ДЕЊЕ ПОЛИЦИЈАТА И ВОЈСКАТА ЌЕ БИДЕ НА УЛИЦА, А
НОЌЕ КЕ ПАТРОЛИРА ПРОТИВ ОРГАНИЗИРАЊЕ БУНТОВИ. ТОА ВЕЌЕ Е ВИДЕНО ЗА ВРЕМЕ НА ОКУПАЦИИТЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО ПРВАТА И
ВТОРАТА СВЕСКА ВОЈНА.
ЗА КРАЈ, ЌЕ ПРАШАМ: ОД КАДЕ СТЕ СИГУРНИ ДЕКА КОРОНА ВИРУСОТ
СЕ ШИРИ САМО ОД ЧОВЕК НА ЧОВЕК, А НЕ И ПО ВОЗДУХОТ? ВИДЕТЕ ЈА
ПОВТОРНО СЛИКАТА ОД 19 СЕПТЕМВРИ 2019 Г., КОЈА ЈА ОБЈАВИ МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ, НА АМЕРИКАНСКА ЦИСТЕРНА СО НАТПИС COVID-19. ДОБРО
СЕ ЗНАЕ ДЕКА ВИРУСИ СЕ ИСТУРААТ И ОД АВИОНИТЕ. ОД ЧОВЕК НА ЧОВЕК
ЛИ ПЛАМНА ЗАРАЗАТА ВО ИТАЛИЈА И ИРАН. ДА НЕ СЕ ШЕТАЛЕ ЗАРАЗЕНИ
КИНЕЗИ ВО СИТЕ ОСТАНАТИ ДЕЛОВИ НА СВЕТОТ (ДО ДЕНЕС ЗАРАЗА ИМА
ВО 161 ДРЖАВА).?
ДА НЕ БИДЕМЕ ГЛУПИ. ДУРИ ВО ЕДЕН МОМЕНТ КОРОНА ВИРУСОТ И
ДА СТИВНЕ, СЕ ЌЕ ИМА НЕКОИ ЗАРАЗЕНИ ЗА ДА СЛУЖАТ КАКО АРГУМЕНТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ВОНРЕДНИТЕ СОСТОЈБИ. ВИРУСОТ ЌЕ БИДЕ ЗАМЕНЕТ СО ГЛАДОТ И ПОЛИЦИШТИНАТА ЌЕ ПРОДОЛЖИ. ЗАТОА ШТО ПОСОКАТА И ЦЕЛТА СЕ ЈАСНИ: ВИРУС-СТРАВ-ЕКОНОМСКА КАТАСТРОФА-ГЛАД-ХАОС-ВОЈНА.
Стефан Влахов-Мицов