Трамп не поднесува оставка

Трамп не поднесува оставка

(користен Гугл превод)

 

Трамп не поднесува оставка, „тој воопшто нема да ја напушти јавната сцена“: конгресменот Мет Гец

ОД ЗАКАРИ СТИБЕР
11 јануари 2021 година

Претседателот Доналд Трамп не планира да се повлече и останува најмоќниот и највлијателен републиканец, изјави конгресменот Мет Гаец (Флорида) во неделата вечерта.

„Денес разговарав со претседателот Трамп. Тој не поднесува оставка и воопшто нема да ја напушти јавната сцена. Доналд Trump. Трамп останува инспиративен лидер на lovingубовно и патриотско движење. Луѓето кои веруваат дека најдобрите денови на Америка се уште можат да бидат пред нас, луѓе кои го поддржуваат спроведувањето на законот и кои треба да се соберат заедно и да се борат против радикалната лева агенда што appearsо Бајден изгледа дека има намера да ја воведе со унифицирана контрола над владата, со Домот и Сенатот “, рече Гаец во„ Викенд на Фокс Репорт “.

„Претседателот Трамп продолжува да биде најмоќниот и највлијателен републиканец на планетата Земја. Мое очекување е дека додека тој ќе ја напушти Белата куќа за неколку дена кога законски ќе му престане мандатот, тој и понатаму да тежи на прашања што се важни за десетици милиони Американци кои гласаа за него, кои веруваат дека овој изборен процес го имаме. адресирано во 2020 година заслужува уште поголема контрола и дека тој очекува дека сепак ќе има изборна единица на луѓе кои се борат за Првата агенда на Америка “, додаде …
Републиканскиот конгресмен Jamesејмс Комер, (Р-Ки.) Во понеделникот, на 11 јануари 2021 година, рече дека политиките на Трамп „се иднината на Републиканската партија“.
„Мислам дека треба да станеме повеќе партија од сини јаки, повеќе од работничка партија. Допрва треба да ги прифатиме нашите конзервативни вредности, особено нашите конзервативни општествени вредности. Но, ние треба да бидеме партија на единството, мора да бидеме инклузивна партија, да привлечеме повеќе малцинства во Републиканската партија и ако сакаме да растеме, треба да бидеме голем шатор “, рече тој.„ Но, во согласност со нашата конзервативна идеологија и да се фокусираме на обидот да помогнеме работат Американци, заборавени Американци. Базата на Трамп е иднината на Републиканската партија “.

11.01.21 – САД