Томче Ширков

Томче Ширков

.

Цврстите ветувања на црпле.
/
1) Ако ВМРО освои само еден пратеник повеќе ќе дадам неотповиклива оставка на сите партиски и општествени функции, ќе се посветам на семејството.(ВМРО освои 2 повеќе)

2)”Го донеле Заев да го смени името, ајде мајката”…” жими татко, деца и македонската жица ако бидам принуден или дојде до било каква промена на името , јас ќе се повлечам и веќе никогаш нема да се бавам со политика”

3)Ако пропадне референдумот тоа значи дека граѓаните не ги одобруват нашите политики, тоа ќе биде крај за ова владина коалиција, ќе се повлечеме.

4) “Јас сум Зоки оптимисто” убедени сме дека ќе добиеме датум и ќе ги спроведеме сите реформи за влез во ЕУ, за што ќе ни биде потребен втор мандат, ќе се повлечам од политиката по вториот мандат.

5) Ако на 15ти октомври не добиеме датум Оваа владе е мртва, парламентарното мнозинство ќе се распадне.

КАКО И ДА Е ТРПЕНИЕТО НА ДПСМНЕ Е НЕИСЦРПНО…тие сеуште се надеваат на оставка и повлекување на црпле! Нивната внатрешна и централна енергија била неисцпна…не знам каква е таа енергија, мора да станува збор за Хидро-Централна енергија.