Тања Каракамишева

Тања Каракамишева

Кога претседател на Собрание се избира на скали без записник и со спорен број на гласови, кога вториот мандатар за состав на влада се утврдува врз основа на ТОЛКУВАЊЕ на Устав, а не согласно Устав, бидејќи според Уставот НЕМА ВТОР МАНДАТАР, кога претседател на Република бара ГАРАНЦИИ??? што после никој не знае како да ги активира, кога одлука за самораспуштање на Собрание се третира како тоалетна хартија, па ако затреба ќе ја повикаме на помош, ако не ќе се тера, сево ова се елементи на правно-политичка анархија, а не на правно-политички систем во кој се почитува правото!

 

03.11.19