Сѕефан Влахов-Мицов

Сѕефан Влахов-Мицов
 • ПРАВО НА ГЛАС БЕЗ ПРАВО НА ВЛАСТ
  Во недела вечер не ги гледав резултатите од изборите, затоа што од пред два месеци целосно ги
  знаев, како што се гледа од колумната од 14-ти августПолитичаритегиизедоамакедонските
  револуционери“: ,,СЕГА, ДВА МЕСЕЦИ ПРЕД ИЗБОРИТЕ, ВЕЛАМ ДЕКА ОД ДОСЕГАШНИТЕ 57
  ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, ДПМНЕ АКО СЕ ИЗБОРИ ЗА 25-30, ЌЕ МОЖЕ ТОА ДА го смета за фантастичен успех.
  Прво, од општините во Скопје, сигурна е само победата во Илинден на Жика
  Стојановски.Тарчуловски има шанси во Кисела вода. ДПМНЕ има шанси и во Гази Баба и во Бутел. Коневски
  во Аеродром ќе изгуби, истото ќе се случи и во Ѓорче Петров, а секојдневните колумни на Стевче Јакимовски
  нема да му помогнат во Карпош. КоцеТрајановскииманеголемишансиитиесеповрзанисоевентуална
  победа во првиот круг.
  Второ, ДПМНЕ има шанси само таму каде што ќе успее да добие градоначалник во првиот круг.Тоа
  значи дека СИТЕ ПОГОЛЕМИ ГРАДОВИ ЌЕ БИДАТ ИЗГУБЕНИ,заради досегашните фотелјашифеудалци“.
  Кога ја пишував спомнатата колумна, уште ја немашеНовата ера„ (за оној свет), на Груевски, но таа
  се гледаше по неговата желба да ги изгуби изборите (преку скопен/кастриранИзвршенкомитетинесмасни
  кандидати за градоначалници).За кој пат, веќе приврзаниците на таа партија, беа пуштени низ вода. Но, и
  тие сами се виновни, затоа што 10 годининеуспеајадајасфататразликатамеѓуавтентичнолидерствои
  имитација, меѓу автентични национални интереси и лажен патриотизам.
  ЗА ЖАЛ, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, ВО ГОЛЕМ ДЕЛ (ИСКЛУЧОК СЕ ТИЕ 1/2 КОИ НЕ ИЗЛЕГОА ДА
  ГЛАСААТ) ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ,,ПАЛИПО ИМИТАЦИИТЕ. ДОВОЛНОБЕШЕЉУБЧОГЕОРГИЕВСКИДА
  НАЈАВИ КОНГРЕС НА ВМРОДПМНЕ ВО СОЛУН И РЕКИ ОД НАРОД ГЛАСАШЕ ЗА НЕГО. ДОВОЛНОБЕШЕ
  ГРУЕВСКИДАПОДИГНЕНЕКОЛКУСПОМЕНИЦИИНАРОДОТГОПРЕПОЗНАКАКОНАЦИОНАЛЕН
  ЛИДЕР. ДОВОЛНОБЕШЕБЕТМЕНИДАМОВСКИДАСТАВАТКАПИНАЧЕГЕВАРАИФИДЕЛКАСТРОИ
  НАРОДОТ МИСЛЕШЕ ДЕКА ТИЕ СЕ ВОСКРЕСНАЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА.
  Не е потребно да бидеш многу упатен, за да го фатиш вистинскиот правец. Ако македонските
  непријатели, Бејли и Жбогар, ти велат да гласаш активно на 15-ти октомври, тоазначидекаепотребно
  МАСОВНО ДА ГИ БОЈКОТИРАШ ИЗБОРИТЕ. Ако САД и ЕУ сакат нешто од нас, морадагоправимеТОЧНО
  СПРОТИВНОТО. Друг елементарен критериум во балканските и меѓународни односи е да се гледа што прави
  Бугарија, која секогаш е на губитничката страна. Ако таа е со Русија (како во периодот 1944-1990), ниемора
  да бидеме со САД. Ако е со САД ,во НАТО и ЕУ, тогашморадабегамедалекуоднивидабидемесо
  Русија.Таа аксиома македонските политиколози мора да ја знаат уште во првиот курс на студирањето. А да не
  зборувам за политичарите.
  МАКЕДОНСКА ДРЖАВА НЕМА ДА ИМАМЕ ДОДЕКА ПОСТОЈАТ СДСМ И ВМРОДПМНЕ. ЗАТОА
  ШТО И ДВЕТЕ СЕ ИМИТАЦИОНИ. ЕДНАТАЈАИМИТИРАНЕКОГАШНАТАКОМУНИСТИЧКАПАРТИЈАНА
  МАКЕДОНИЈА, ДРУГАТА ГО ИМИТИРА МАКЕДОНСКОТО РЕВОЛУЦИОНЕРНО ДВИЖЕЊЕ. А, ИНАКУИ
  КАКО НАСЛОВ Е СОСЕМА КОНТРОВЕРЗНА. ДАСЕПОТСЕТИМЕШТОПРАВЕШЕОРГАНИЗАЦИЈАТАБАШ
  СО ИМЕТО ВМРО ВО ПЕРИОДОТ 1919-1934 Г.
  МАКЕДОНСКА ДРЖАВА, СО АВТЕНТИЧНО ИМЕ, ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, ИСТОРИЈА, НЕМА ДА
  ПОСТОИСЀДОДЕКАМАКЕДОНСКИОТНАРОДБИРАИЛИДОЗВОЛУВАДАМУНАМЕТНАТ
  ЛИДЕРИКАКО КИРО, ЉУБЧО, БРАНКО,ТРАЈКОВСКИ, БУЧКОВСКИ, ГРУЕВСКИ, ИВАНОВ. ТИЕ СЕ
  РОДЕНИ САМО ЗА ДОДВОРУВАЊЕ.
  МАКЕДОНСКА ДРЖАВА НЕМА ДА ИМА СЀ ДОДЕКА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ НОСАТ ВО
  СВОИТЕ ЏЕБОВИ ПАРИЧНИЦИ, НАМЕСТО НЕКРОЛОЗИ.
  КОГА МАКЕДОНЕЦОТ ЌЕ СЕ ОСВЕСТИ?
  КОГА ОКУПАТОРИТЕ ЌЕ ПОЧНАТ ДА ГО СТРЕЛААТ ПО УЛИЦИТЕ. КОГА ЌЕ ПОЧНАТ ДА ГИ
  СИЛУВААТ НЕГОВАТА ЖЕНА И ЌЕРКИ. НИКОГАШ ПРЕД ТОА. ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ, КАКО, ВО 1941 Г.,
  ГОЛЕМ ДЕЛ МАКЕДОНЦИ ГИ СРЕТНАА ОКУПАТОРИТЕ СО ЦВЕКИЊА, АПОЧНААСООТПОРОТКОГА
  ОСЛОБОДИТЕЛИТЕГИ ГОРЕА НИВНИТЕ КУЌИ И ГИ УБИВАА.
  АКО НЕ БЕШЕ УМРЕНО ДЕТЕТО, ДАЛИ ЧОВЕКОТ КОЈ ПУКАШЕ ПРОТИВ ПОРАНЕШНИОТ МИНИСТЕР
  ТОДОРОВ, ЌЕ ГО НАПРАВЕШЕ ТОА? ЌЕ ЌУТЕШЕ КАКО И ДРУГИТЕ. ЗНАЧИ, НАШАТАДЕФОРМИРАНА
  САМОСВЕСТ НЀ ВРАЌА КОН ЛИЧНАТА ОДМАЗДА, НАМЕСТО КОН НАЦИОНАЛЕН ОТПОР. НО, СЕПАКЕ
  ПОДОБРО ДА СЕ ВРАТИМЕ ДО АЈДУТСТВОТО, ОТКОЛКУ ПОДАЛЕКУДООСМАНЛИСКОТО
  ЗАВОЈУВАЊЕ БЕЗ ОТПОР.
  ДЕНЕС, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е НАПИКАН ВО ФАЛШИВА РЕАЛНОСТ И ДЕЛ ОД НЕГО СЕ
  ЧУВСТВУВА ЗАДОВОЛНО ВО НЕА, А ДРУГ ДЕЛГО БАРАПОМАЛОТО ЗЛО„. СО ДРУГИ ЗБОРОВИ,САКА
  ДА ЖИВЕЕ РОПСКИ, НАМЕСТО ДА СЕ БОРИ ЗА СЛОБОДА. СЀДОДЕКАМИЗЕРНИОТЖИВОТЕЦЕВО
  КУЛТ (СМАЧКАНО ПЛЕМЕ АМА ФОРМАЛНО ЖИВО), ТАКВА ЌЕ БИДЕ И МАКЕДОНСКАТА СУДБИНА.
 • Стефан ВлаховМицов