Стратегија за влез во кафана

Стратегија за влез во кафана

ВАКЦИНАЦИОНИ КАРТИ

Добредојдовте.
-Здраво, маса за двајца, те молам.
-Сигурно, Вашето  име?
-Перо.
-Одлично. И дали вие и вашиот гостин ги имате вашите картички за вакцинација?
-Хмм добро прво. Ќе Може ли да ни кажете кој ќе биде нашиот сервер?
-Ахххм, изгледа Трпе ќе ти биде сервер вечерва.
-Одлично. Може ли да ни ја покажете картичката за вакцинација на Трпе?
-Аххххм …
-И, исто така, дали може да ми дадете доказ дека Трпе не е носител на ХИВ, хепатитис А или Б, или какви било други заразни болести? Истото и за вас и за вработените во кујната.
-Ахммм…
-Исто така, ние би сакале да не не служи некој што користел или користи рекреативни дроги како што се марихуана, кокаин, мет, фентанил, итн., Така што, ако може да ни го обезбедите најновото токсиколошко испитување на Трпе, тоа би било одлично. Всушност, ќе треба да ја видам медицинската историја на сите ваши вработени.
-Аххххм. На На Дозволете ми да го побарам менаџерот за вас.
-Тоа би било одлично, благодарам. Ве молиме, проверете дали ја имаат нивната Vax картичка и медицинска евиденција.

…………
Еве што е, на никој не му се потребни ресторани, спортски сали и други места. Ним ние им требаме.
Започнете да стоите на своето место и престанете да се откажувате од вашите слободи.
Копирано и повторно објавено.

 

24.08.21