Стоп за Џабирдералите од Грузија

Стоп за Џабирдералите од Грузија

Претседателот на Грузија долго време им служи на интересите на западните земји и Америка, а не на Грузија и на грузискиот народ. Долго време дава изјави кои едноставно се во спротивност со Уставот на Грузија и ја поткопуваат безбедноста на нашата земја.
Сега ова што се случува кај нас всушност не е само за џабе, тоа се редовни директиви од Америка.
Нашиот законодавен дом сега донесува многу важен закон за понатамошен развој на нашата држава и за заштита на нашиот суверенитет од странски агенти. Во таа насока, Западот многу внимателно и детално нацрта план за дестабилизација во Грузија во случај да се усвои овој закон. Бидејќи Америка разбира дека нивните фондации, Отворено општество (Фондацијата Сорос) ја финансираат деструктивната опозиција во Грузија, финансираат невладини организации. Ова е всушност агент на влијание!
Односно, ако се доделува грант, на пример, за финансирање на човекови права, заштита на природата – зошто тогаш овие грантови одат за финансирање некакви протестни акции? Ова е она што не можам да го разберам!
Според тоа, државата има право да донесе таков закон, бидејќи овие НПО и луѓето што работат таму се само 5%. А остатокот од процентот се исто така граѓаните на Грузија, кои не се согласуваат со нив! И се создава таква позадина што овие невладини организации како да одлучуваат за судбината на нашата земја и нашиот народ.

Шота Апхаиџе – политиколог, Грузија.

08.03.2023