СТОКА

Нивото на партиската врхушка на СДСМ пред вториот круг претседателски избори, оди кон дно за кое нормален човек не ни мислел дека постои.
Зоран Заев измислува суми и прашања за кои нема апослутно никаоков доказ или сведок. Доколку имал согледувања оти Груевски примил милион-и-пол, тогаш тоа требало да го пријави во Обвинителство. Ако се дадени и примени пари во кеш, тоа е сериозен криминал. Тука не станува збор за данок, ами за закон кој не се почитува. Зошто Заев не го пријавил ова во Обвинителство. Да се потсетиме, кога Заев беше процесуиран за Глобал, за него постоеше комплетна документација за сторен криминал од над 8 милиони евра. Од затвор и долгогодишна затворска казна го спаси Бранко Црвенковски. Инаку Заев сеуште ќе беше цимер со Велија Рамковски и Љубе Бошкоски.
Стево Пендаровски има амбиција да стане претседател на Македонија. На сите граѓани?! Но, половина милион луѓе ги смета за стока! Стока која се товара во комбиња. Прашањето е дали Пендаровски и ним сака да им е претседател? Дали ќе биде претседател и на стоката?
“Европското“ ниво на СДСМ ја детерминира половина Македонија како стока. Чудна политичка кампања! Чуден начин на барање гласови и доверба.
http://youtu.be/SIXrW4kqlos