Стинг (и буквално “убод”) за ПроУкроНацистите

Стинг (и буквално "убод") за ПроУкроНацистите

На концертот во Варшава во саботата вечер, тој на својата публика во живо и рече:
„Демократијата е нападната. Напаѓана е во секоја земја во светот.
„Алтернативата на демократијата е кошмар, затвор на умот. Таа алтернатива е тиранија. Целата тиранија се заснова на лага. Колку е поголема тиранијата, толку е поголема лагата“.
„Не се согласувајте со тиранинот и ризикувате затвор, мачење и смрт. Сепак, тоа е она што мора да го направиме, сите ние. Мора да го заштитиме нашето право да ја зборуваме вистината.
„Војната во Украина е апсурд, базиран на лага. Ако ја проголтаме таа лага, лагата ќе не изеде. Лагата е преплашена од вистината.
„Не смееме да ја изгубиме оваа битка“
„Ако сè уште не сте го сфатиле тоа, моментално сме сведоци на губење на демократијата каква што ја знаеме. Човештвото буквално ја поздравува тиранијата додека таа се шири низ секој агол на светот. Повеќето луѓе се премногу безнадежни за да направат нешто во врска со тоа, а потоа преправајте се дека се е во ред“.
„Ако продолжите да се преправате дека ништо не се случува, тогаш на човештвото му претстојат сериозни тешки времиња“.