Стечајни тужби против Credit Suisse и Deutsche Bank.

Стечајни тужби против Credit Suisse и Deutsche Bank.

Поминаа првите стечајни тужби против Credit Suisse и Deutsche Bank.

Проблемот за CS сега е што, по гласините за нова стратегија, очекувањата на пазарот сега се соодветно високи. Менаџментот сега дефинитивно би морал да излезе со позитивни вести до крајот на октомври за да се стабилизира цената на акцијата. Освен тоа, луѓето со нетрпение ги очекуваат деловните бројки за третиот квартал, кои исто така се очекуваат на крајот на месецот.

Според коментарот на експертите од онлајн банката Swissquote, на банката и треба сега или „божиќно чудо“ што новиот извршен директор како што вети дека ќе ја донесе банката во рок од 100 дена. Во спротивно, спас од државата или дури и преземање од конкурент би биле предмет на дискусија. Но, сите експерти се согласуваат дека времето е сега од суштинско значење.

 

Дудинка

03.10.22