Стефан Влахов Мицов

Стефан Влахов Мицов
ДЕНЕШНИОТ СВЕТ Е СПРЕМЕН ЗА ЗОМБИРАЊЕ

Во 2010 година објавив книга со наслов „Вируси за поматени мозоци“. Таа се однесуваше за бугарската психа. Меѓутоа, во изминатите десет години сме сведоци дека поматените мозоци се веќе во целиот свет. Орудија на светското зомбирање на народите се политичарите и владите во државите во светот кои се слуги на светската влада во сенка.
МОМЕНТАЛНО СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА Е ЗАМРЗНАТА ЗАРАДИ 70-ИНА ИЛЈАДИ УМРЕНИ НАВОДНО ОД КОРОНА ВИРУС. Велам НАВОДНО, затоа што медицинско истражување во Италија, каде моментално (попладнето на 6 април) умрени се 15 887 покажува дека 99 % од жртвите имале и други болести. За првите 10 500 умрени опфатени во истражувањето е докажано ДЕКА САМО 19 ОД НИВ СЕ УМРЕНИ ОД КОРОНА ВИРУС И ИСТИТЕ БИЛЕ БЕЗ
ДРУГИ БОЛЕСТИ.
Меѓутоа, светската влада во сенка им диктира на владите не само уништување на економијата, туку и полициски мерки споредливи со затворски казни. Тие наредби добиваат аплауз во диктаторски режими на Балканот (Бугарија, Македонија, Грција), во Латинска
Америка и во Југоизточна Азија.
НЕ СИТЕ ДРЖАВНИ РАКОВОДИТЕЛИ СЕ ТОЛКУ НЕНОРМАЛНИ.
Во претходната колумна ги спомнав Шведска, Туркменистан, цензурираниот претседател на Бразил. ПРЕМИЕРОТ НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА БОРИС ЏОНСОН ИСТО ТАКА СЕ СПРОТИВСТАВИ НА КАРАНТИНОТ, НО ВО МЕЃУВРЕМЕ БЕШЕ ЗАРАЗЕН СО COVID-19 И
ПОПУШТИ.
За борба со бунтовни лидери како Џонсон, светската влада ги користи медиумите и Светската здравствена организација. Доказ дека последната е марионета е нејзиното брзо
премислување, односно носењето на маски – во почетокот објави дека е штетно, а потоа – дека има позитивен ефект.
СЕКОЈДНЕВНО МЕДИУМИТЕ ПОКАЖУВААТ НЕКОЈ ИТАЛИЈАНЕЦ ИЛИ ШПАНЕЦ КАКО СЕ ГРЧИ И УМИРА ОД ВИРУСОТ И ТОА ГО БЛОКИРА МОЗОКОТ НА ЛУЃЕТО.
Човекот е повеќе емотивно, отколку рационално суштество и визуелните слики му делуваат многу повеќе од логични аргументи. Одвај денес се дознава например, дека во 2009 г. во
Бугарија умреле 4000 луѓе од свински грип. Тогаш бугарските медиуми пишуваа само за умрени животни И НИТУ ЕДНА ЧОВЕЧКА ЖРТВА. Затоа што владата на Борисов, медиумите и
лекарите ИМАЛЕ ЗАБРАНА ДА ГУКНАТ. Денес е токму обратно – мора да трубат и зомбираат се што е живо, дотаму самите човечки „бројлери“ да сакаат полициски режим.
Сепак, револтот против таа зомбирачка стратегија полека расте. Независно дека во Иран има 60 500 заразени и 3739 умрени од корона вирус, властите таму најавија дека од 11 април започнуваат СО ОТВАРАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА. Истото го кажа и канцеларот на Австрија Себастиан Курц каде што моментално има 12 000 заразени и 204 умрени. Во Австрија
од 14 април ќе бидат отворени малите продавници, а потоа и трговските центри, а од идниот месец и хотелите.
ПОМАТЕНИТЕ МОЗОЦИ ИАКО ТЕШКО, ПОЧНУВААТ ДА СФАЌААТ ДЕКА
СТОТИНИ ИЛИ НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ УМРЕНИ ОД ВИРУСОТ СЕ ПОДОБРА ВАРИАНТА, ОТКОЛКУ МИЛИОНИ ОСТАНАТИ БЕЗ РАБОТА И УМРЕНИ ОД ГЛАД.
ВО МАКЕДОНИЈА САМО ЗА ПОЛОВИНА МЕСЕЦ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ОТПУШТЕНИ ОД РАБОТА ОФИЦИЈАЛНО СЕ 20 % ОД ВРАБОТЕНИТЕ. ДРУГИ 55 % СЕУШТЕ РАБОТАТ ОД ДОМА И АКО ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА ПРОДОЛЖИ ЌЕ БИДАТ ИСТО ТАКА ОТПУШТЕНИ.
КРАТКО КАЖАНО, ЌЕ СЕ ВРАТИМЕ НА 90-ТЕ ГОДИНИ ОД МИНАТИОТ ВЕК КОГА БЕА ОТПУШТЕНИ СТОТИНИ ИЛЈАДИ ЛУЃЕ И ПОЛОВИНА ОД НИВ МОРАШЕ ДА ЕМИГРИРААТ.
САМО ШТО, ПОВЕЌЕТО ТОГАШ ИМАА ЗАШТЕДИ ОД ВРЕМЕТО НА СОЦИЈАЛИЗМОТ, А СЕГА СЕ СИРОМАШНИ И НЕМААТ ПАРИ. ОД ДРУГА СТРАНА, РУШЕЊЕТО НА ЕКОНОМИЈАТА ВО ЕВРОПА, САД И КАНАДА ЌЕ ЈА ОСТАВИ БЕЗ ПАРИ И МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА КОЈА
ИСПРАЌА ПАРИ НА СВОИТЕ РОДНИНИ ВО МАКЕДОНИЈА.
ВО ТАКОВ МОМЕНТ МАКЕДОНСКАТА ФАШИСТИЧКА ВЛАДА ОСТВАРУВА ГЕНОЦИД ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. ЕДНАШ БЕШЕ КАЖАНО ДЕКА ПИКОТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ ЌЕ
БИДЕ КОН КРАЈОТ НА МАРТ, СЕГА СПАСОВСКИ ТВРДИ ДЕКА ЌЕ БИДЕ ПО 2-3 НЕДЕЛИ. ОБРАТЕТЕ ВНИМАНИЕ, СПОРЕД ОВОЈ ЏАНДАР ПРЕМИЕР ЗАРАЗЕНИТЕ ЌЕ БИДАТ МЕЃУ
2000 И 2300. МОМЕНТАЛНО СЕ 570 СО 21 УМРЕНИ. ДУРИ СПОРЕД ТАА ПРОГНОЗА, УМРЕНИТЕ НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ ПОВЕЌЕ ОД СТОТИНА ЛУЃЕ.
И ЗАРАДИ 100-ИНА (АЈДЕ НЕКА БИДАТ 200 ИЛИ 300), ТРЕБА ДА ИМА
НЕКОЛКУСТОТИНИ ИЛЈАДИ БЕЗ РАБОТА, ОД КОИ ЌЕ УМРАТ 50 ПАТИ ПОВЕЌЕ ОТКОЛКУ ОД ВИРУСОТ.
ДОКАЗ ДЕКА ВЛАДАТА САКА ДА НАПРАВИ ФИЗИЧКИ ГЕНОЦИД ВРЗ
МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е РИГОРОЗНИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС КОЈ СЕ ГРАНИЧИ СО ЗАТВОР.
НА МЛАДИТЕ ЛУЃЕ ДО 18 ГОДИНИ ИМ СЕ ДОЗВОЛУВА САМО ИЗЛЕГУВАЊЕ МЕЃУ 13 И 15 ЧАСОТ, А НА ВОЗРАСНИТЕ – САМО ОД 10 ДО 12 ЧАСОТ. СИТЕ ОСТАНАТИ ПАК, НАДВОР ОД ДНЕВНОТО ОГРАНИЧУВАЊЕ, ТРЕБА ДА СЕДАТ ДОМА ОД ПЕТОК ПОПЛАДНЕ ДО ПОНЕДЕЛНИК НАУТРО.

КАКО ИСТОРИЧАР ТВРДАМ ДЕКА ТАКВО ПОЛИЦИСКО ДИВЕЕЊЕ НЕМАЛО НЕ САМО ЗА ВРЕМЕ НА ОСМАНЛИСКОТО ГОСПОДСТВО ВО МАКЕДОНИЈА, ТУКУ И ЗА ВРЕМЕ
НА СРПСКАТА И БУГАРСКАТА ОКУПАЦИЈА. СЕГА НА СПАСОВСКИ МУ ОСТАНУВА ДА УБИЕ И 24 000 МАКЕДОНЦИ ЗА ДА ГО НАДМИНЕ БУГАРСКИОТ ГЕНОЦИД, КОЈ СЕПАК ТРАЕЛ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, А НЕ ЕДЕН МЕСЕЦ.
КАКО ДА СУМ ЗНАЕЛ ДЕКА ВЛАДИНИТЕ АНТИХРИСТИ ЌЕ ГИ ЗАТВОРААТ И ЦРКВИТЕ, ДЕНЕС ОТИДОВ ВО „СВЕТА БОГОРОДИЦА“. ЖАЛНА СЛИКА. ОТИДОВ НА
ПЛАДНЕ, А ПО СВЕЌИТЕ СЕ ГЛЕДАШЕ ДЕКА ПРЕД МЕНЕ ИМАЛО САМО ДВАЈЦА.
ШТО ПРАВИМЕ НИЕ? ДОЗВОЛИВМЕ ДА НИ ГО СМЕНАТ ИМЕТО, ДА НИ ГО
ОДЗЕМААТ ИДЕНТИТЕТОТ, ЈАЗИКОТ И ИСТОРИЈАТА, ВО ГОСПОД НЕ ВЕРУВАМЕ
СУШТИНСКИ. ЛОГИЧНО Е ДЕКА ЌЕ НЕ ДРЖАТ ВО КАФЕЗ, ЌЕ НИ ГИ ЗАТВАРААТ ЦРКВИТЕ ЗА ВЕЛИГДЕН, ЌЕ НЕ МАЛТРЕТИРААТ И УБИВААТ КАКО И КОГА ЌЕ ИМ ТЕКНЕ. ЕДНИ НЕ
ПРОДАДОА ЗА ГОЛЕМИ ПАРИ, НИЕ СИ ОСТАНАВМЕ СО ВЕТУВАЊЕТО ЗА
БЛАГОСОСТОЈБА НА ОНОЈ СВЕТ. СЕГА НЕ УБИВААТ ФИЗИЧКИ, СОЦИЈАЛНО, ПСИХИЧКИ СО ИЗГОВОР ДЕКА НИ ГО СПАСУВААТ ЖИВОТОТ.
НЕ САКАМЕ СПАС ОД ВАС ЗАЕВЦИ И СПАСОВЦИ!
САКАМЕ:
ПРВО, СИМНУВАЊЕ НА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА
ВТОРО, ДОМАШНО ЛЕКУВАЊЕ СО ЛЕКОВИТЕ КОИ СЕ КОРИСТАТ ВО РУСИЈА, КИНА И ИТАЛИЈА, А САМО ТЕШКИТЕ СЛУЧАИ ДА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРААТ
ТРЕТО, ВРАЌАЊЕ НА РАБОТА НА ОТПУШТЕНИТЕ ОД РАБОТА
ЧЕТВРТО, БАРАЊЕ МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ОД КИНА И РУСИЈА
ПЕТТО, БАРАЊЕ ФИНАНСИСКА ПОТКРЕПА ОД КИНА И ПРЕФРЛАЊЕ НА ДЕЛ ОД  НЕЈЗИНИТЕ ПРОИЗВОДСТВЕНИ КАПАЦИТЕТИ ВО МАКЕДОНИЈА.
ШЕСТО, ОТВАРАЊЕ НА ЦРКВИТЕ ЗА ЦВЕТНИЦИ И ВЕЛИГДЕН. ЦРКВАТА КАКО ДУХОВНА ИНСТИТУЦИЈА СЕКОГАШ БИЛА ПОТКРЕПА ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.
КОМУЊАРИТЕ ИЗРОДИ ГО ЗНААТ ТОА. ЕТЕ ЗОШТО САКААТ КОМПЛЕТНО УНИШТУВАЊЕ
НА НАРОД И ЦРКВА.
Стефан Влахов-Мицов
07.04.20 Скопје