Стефан Влахов Мицов

Стефан Влахов Мицов

ПОЗДРАВ ДО ИДИОТИТЕ ВО И НАДВОР ОД МАКЕДОНСКАТА ХУНТА!

Во едно најново интервју за еден бугарски медиум професорот Пол-Крејг Робертс вели нешто, кое целосно се однесува и за Македонија: „Единствената надеж за Бугарија е да ја напушти Европската унија, да ја затвори американската амбасада во Софија и да стане сојузник на Русија“. За потсетување, Робертс не е некој неписмен уличар како денешните
окупатори на Македонија. Тој е познат републиканец, заменик финансов министер и помошник
државен секретар за време на Реган, работи во институтот Хувер кон Стенфордскиот универзитет и е редактор на Волстриит џорнал.
ТОЈ ОДЛИЧНО ЗНАЕ ДЕКА ЕУ Е МРТВА, ДЕКА СУДБИНАТА НА ЦЕЛА ЕВРОПА ВИСИ НА КОНЕЦ. ПРИТОА, СТАНУВА ЗБОР НЕ ЗА ПОЛИТИКА ИЛИ ЕКОНОМИЈА, ТУКУ ЗА БИОЛОШКИ ОПСТАНОК.
ВО ТАКОВ МОМЕНТ МОРА ДА БИДЕШ КРЕТЕН ДА БАРАШ ДАТУМ ЗА ЕУ ИЛИ ВЛЕЗ ВО НАТО. МОРА ДА БИДЕШ КРЕТЕН НЕВИДЕН, КРЕТЕН ПРИРОДЕН И КРЕТЕН ПО ПОТЕКЛО.
НИКОГАШ НЕ СУМ ОЧЕКУВАЛ ДЕКА ГОЛЕМ ДЕЛ ОД МАКЕДОНЦИТЕ ЌЕ БИДАТ МАНИПУЛИРАНИ ДО ТАКОВ ВРВЕН ИДИОТИЗАМ. НЕ СТАНУВА ЗБОР ЗА ДЕНЕШНАТА ХУНТА, ТУКУ ЗА СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ДЕЦЕНИИ, ЗА ГОЛЕМИОТ ДЕЛ
ОД ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ „ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ“ И ЗА ДОВОЛНО ДОБАР ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.
Карта за ЕУ и за НАТО е директна карта за пеколот, за целосно уништување не како етничка македонска категорија од која ДОБРОВОЛНО СЕ ОТКАЖАВМЕ, туку и како биолошка категорија. Се обидувам да го сфатам отсуството на национална свест, дури на индивидуално достоинство, природната глупост, неписменост и поткупливост.
Само што, не можам да сфатам
такво отсуство на елементарно чувство за физички опстанок.
ОДИТЕ ДА СЕ СОНЧАТЕ ВО
ГРЦИЈА КАЈ НАШИТЕ ИСКОНСКИ НЕПРИЈАТЕЛИ. ЗЕМАТЕ БУГАРСКИ ПАСОШИ ИАКО ВО РОДОТ НА ГОЛЕМ ДЕЛ ОД ВАС ИМА УБИЕН ОД БУГАРСКИТЕ ОКУПАТОРИ.
БЕГАТЕ ОД МАКЕДОНИЈА. ДА НЕ МИСЛИТЕ ДЕКА ПАСОШИТЕ И ЕМИГРАЦИЈАТА ЌЕ ВИ ГО СПАСАТ
ЖИВОТОТ? НЕМА, АКО ВАШАТА ЕМИГРАЦИЈА Е КОН ЗАПАДНА ЕВРОПА, САД, КАНАДА, ДУРИ И АВСТРАЛИЈА.
ПОПУСТО ШТО МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЈУГОСЛАВИЈА ИМАА ПАСОШИ ЗА ЦЕЛ СВЕТ, КОГА НИШТО НЕ РАЗБРАА ОД ТОЈ СВЕТ. ЏАБЕ ДЕКА НИШТО НЕ НАУЧИВМЕ ОД ТИТО И ЗНАЕМЕ САМО ДА ГО ПЛУКАМЕ. ПАМЕТНО Е НЕ ДА СЕ ПРЧИШ ДЕКА СИ ЛЕГНАЛ БУГАРКИ,
ПОЛЈАКИНИ ИЛИ ЧЕХИНИ „ЗА ДВЕ ЦРВЕНИ“, А ДА ЈА РАЗБЕРЕШ БУГАРСКАТА ИЗВРТЕНА
ПСИХА, ГРЧКОТО ИНТРИГАНСТВО, АЛБАНСКОТО МАФИЈАШТВО И ДА ЗНАЕШ КАКО ДА СЕ СПРОТИВСТАВИШ И КАКО ПОЕДИНЕЦ И НА ДРЖАВНО РАВНИШТЕ.
Срамно е дека и по три милениуми уште не знаеме што значи „Македонија“ и „македонизам“, какво е делото на Александар, на Самоил, што вистински правеле Климент и
Наум Охридски за македонската јазична еманципација, каков великан е Гоце Делчев.
Дури забеганите историчари не го знаат тоа и затоа сега по ред ги продаваат македонските херои.
СЕ ПРАШУВАМ ДАЛИ НЕКОЈ ОД ТАА ПРЕДАВНИЧКА АНТИМАКЕДОНСКА КОМИСИЈА ПО ИСТОРИЈА ВЛЕГУВАЛ НЕКОГАШ ВО БУГАРСКИ АРХИВ, ДАЛИ ГИ ВИДЕЛ СО СВОИ ОЧИ АВТЕНТИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ КОИ ГО ПОКАЖУВААТ МАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН ОТПОР ПРОТИВ БУГАРСКАТА ПРОПАГАНДА?
НЕ БИЛЕ И НЕМААТ ПОИМ ОД ТОА. ТОА Е НЕВИДЕНА МИЗЕРИЈА НА ДУХОТ.
Сегашните партии СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, десетиците придружни кон нив фамилијарни групации СЕ СРАМ ЗА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА.
Не зборувам за македонскиот народ, иако голем број забегани Македонци учествуваат во нив. Во идно време се очекува создавање на нови партии што се надеваат на крадење.
Се чудам каде ќе го отнесете украденото.
НА ОНОЈ СВЕТ ЛИ?@
ВИСТИНАТА Е ТАА, ШТО ЈА ВЕЛИ РОБЕРТС: ЕДИНСТВЕНИОТ СПАС ЗА
МАКЕДОНИЈА Е ДА БАТАЛИ И ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НАТО, ДА ЈА ЗАТВОРИ АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА ВО СКОПЈЕ И ДА СТАНЕ СОЈУЗНИК НА РУСИЈА.
НИТУ МЕРКЕЛ, НИТУ МАКРОН, НИТУ ТРАМП СЕ СПАС.
КЛУЧ ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН И БИОЛОШКИ ОПСТАНОК Е СОЈУЗОТ СО РУСИЈА.
ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА И СЕКОЈ КОЈ ГО ЗАБОРАВА ТОА, СИ ЗАМИНУВА ОД СВЕТОТ
Стефан Влахов-Мицов