СМРТ ЗА ПЕДЕРИТЕ

СМРТ ЗА ПЕДЕРИТЕ

На почетокот, пред да “пресавијете табак“ и да ме тужакате пред ОЈО и разни платенички квази-новинарски здруженија, ова не се мои зборови! Туку препис од Библијата.

Па така, бидејки Мухи се повикува на нивниот пророк и Куранот, еве јас да му се придружам со Библијата.

Второ, бидејки вчера Зоран Заев изјави дека “Нашиот став како влада, но и како политички партии, е почитување на различностите и градење на еднакво општество за сите“, ме интересира неговиот духовен татко Владиката Наум како мисли да го премости јазот помеѓу изјавата на неговото чедо и Божјата реч?!

Ќе ви цитирам во целост, но скратено, еве што свети Павле пишува во своето послание до Римјаните:

…и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг…

…и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг…

…правдата Божја ДЕКА ОНИЕ ШТО ВРШАТ ТАКВИ ДЕЛА ЗАСЛУЖУВААТ СМРТ…

 

Па ајде сега педери, лезбејки и слични грешки на природата, поднесет кривична против Бога, или евенутално против Св. Павле.

 


Посланието на Св Павле до Римјаните:

 

1. Благослов. Увод. Евангелието е сила Божја која го спасува секого што верува. Во него се јавува правдата Божја од вера во вера. Гневот Божји над незнабошците.

25. Тие ја заменија вистината Божја со лага и му се поклонија и му служеа на созданието повеќе отколку на Создателот, Кој е благословен во сите векови. Амин!
26. Затоа Бог ги предаде на срамни страсти:: жените нивни природните потреби ги заменија со противприродни;
27. и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг, и вршеа срамни работи мажи со мажи, добивајќи отплата каква што одговараше на нивната заблуда.
28. И бидејќи не се обидоа да Го имаат Бога во разумот свој, тоа Бог ги предаде на изопачен ум – да го прават она, што не прилега;
29. бидејќи исполнети со секаква неправда, блудство, лукавство, користољубивост, злоба; полни со завист, убиства, расправии, измами, лоши нарави;
30. оговарачи,клеветници,богомрасци,силеџии, фалбаџии, горди, измислувачи на зло, непослушни кон родителите,
31. неразумни,неверни,недружељубиви, непомирливи, немилостиви.
32. Тие, иако ја знаеја правдата Божја дека оние, што вршат такви дела, заслужуваат смрт, сепак не само што ги вршат, туку се благонаклони и кон оние што ги вршат.