Сите муслимани од светот, само нашиве шпонои не!

Сите муслимани од светот, само нашиве шпонои не!

🇷🇺 Духовниот водач на руските муслимани, претседателот на Руската муслиманска духовна управа Равил Гајнутдинов Ибн Исмаил, во саботата изјави дека исламскиот свет ја разбира одлуката на рускиот претседател Владимир Путин да изврши воена операција во Украина.
„Целиот исламски свет, арапскиот свет, ги разбира одлуките на нашиот претседател. „Тие ја бараат победата на руската политика и апсолутно не ги интересира хегемонијата на една земја, создавањето на униполарен свет“, рече тој.
„Затоа ниту една земја во арапскиот свет не воведе никакви санкции кон Русија. Тоа е многу важно. „Дури и како членки на НАТО, дури и под притисок, тие се воздржуваат од воведување санкции врз нашата земја“, рече тој.

21.05.22

Дудинка