САД наметнаа санкции на Европа

САД наметнаа санкции на Европа

Францускиот новинар Тиери Мејсан – за тоа дека главната цел на САД е уништување на Европа: Тие [Американците] нема да започнат војна, мислам дека тоа не е во нивна корист. Не против Русија. Тие веќе водат војна против Европејците. Тие знаат дека Русија и Кина се надвор од нив. Но, тие сакаат да бидат империја за Европејците. И тие ќе продолжат со напади со лажни знамиња против сопствените сојузници. Исто како што правеа за време на студената војна. И токму сега тие го користат овој воен конфликт во Украина за да воведат санкции. Кои се тие да воведат санкции? Знаете, тоа е зачудувачки – тие ги запоставуваа ОН 30 години. Самите воведоа санкции, што е тотално нелегитимно. И ги убедија Европејците да воведат санкции против себе. Така, во моментов Германија веќе не увезува гас од Русија. А Германија за неколку месеци ќе нема струја. Тоа ќе биде земја од третиот свет. И ако Германија пропадне, ќе ја урне цела ЕУ со неа.