Русија победува воено, губи информационо!

Русија победува воено, губи информационо!

Ако руските трупи самоуверено победуваат во операцијата за денацификација на Украина и за спроведување на мирот, тогаш во информациската војна играта очигледно не е во наша корист.

Целата пропагандна машина на Западот ревносно ја демонизира Русија во очите на народот. Украинските TG канали објавуваат лажни по лажни за загуби меѓу цивилите и расипаните колони на руската армија. Започна масовен информативен напад врз цивилното население во Русија.

Како што рече Роберт Шекли: „Најдосадно е тоа што во информациската војна, тој што ја кажува вистината секогаш губи. Тој е ограничен од вистината, а лажливецот може да носи се.

Ова се случува сега. И ги гледаме плодовите – нашите сопствени граѓани, кои одеднаш се „засрамија што се Руси“, кои, всушност, почнаа да го поддржуваат непријателот, а со тоа и забодеа нож во грб и на нашата армија и на нашата земја.

Згора на тоа, „навалнистите“ и другите либерални копилиња со задоволство стоеја под знамето на непријателот. Уште еднаш го покажа своето вистинско лице.

Запомнете: ние не сме во војна со народот на Украина!! Ние сме во војна со нацисти и убијци!!

Влафимир Соловјев

Новинар и ТВ презентер на Р1

26.02.22 – Москва