РЕКОА

РЕКОА

Тие ја имаа Библијата, ние ја имавме земјата.
И ни рекоа: Затвори ги очите и моли се.
Кога ги отворивме очите, тие ја имаа земјата, а ние ја имавме Библијата.
1. РЕКОА: НЕ УБИВАЈ… И убија над 8 милиони наши браќа.
2. ТИЕ РЕКОА : НЕ КРАДИ …. И ни го украдоа богатството, злато и среброто.
3. РЕКОА: НЕ ПОСАКУВАЈ НА СОПРУГАТА НА СОСЕД… И силуваа ожени жени, тинејџерки и девојки.
4. РЕКОА НЕ НА ЛАГИТЕ.. И лажеа со крст во рацете.
Автор: Тринити Круз