Про-руска партија во МК!!!!

Се распадна ко меур замислената глупа идеа на неколкумина јавни фаци дека ќе формираат про-руска партија!!!

Зошто?

Затоа што:

1. Спонзорот се откажа, вклучувајки ги спонзорорањата и во спортот.
2. Еден од двата идеоносци, градител на нелегални палати во центарот на Скопје, е приведен од СЈО.
3. Легализаторот на нелегалната палата на градителот се повлече од политиката.
4. Новинарот остана “во центар“ без кислород, па ќе се обиде да се шлепува на шпанскиот WV – Sociedad Española de Automóviles de Turismo.
5. Фалбата од џандарскиот дел на Кабинетот на Водно дека “се‘ контролираме“ (на 27-ми април, а преку српски разузнавач), остана фалба, а не факт.
6. Остатокот од екипата отиде самостојно за Москва, и оствари фалименто од посета. Москва сака да се верифкува Крим, а делегацијава од Скопје си има аутоцензура за таа тема, заради Косово.

Односно, тоа по скопски се вика: ПУЧЕ ПИЗДА – РАЗЈЕБА СЕ ДРУШТВО.