Почнаа да паѓаат оставки во САД

Почнаа да паѓаат оставки во САД

Неофицијално, “оставка” поднел министерот за одбрана на САД. На негово место денеска Трамп го назначил Кристофер Милер (на сликата), досегашен директор на Националниот центар за антитероризам. Уште понеофицијално, луѓето на Кристофер Милер, на 7 ноември, во главната резидентура на ЦИА во Франкфурт, извршиле апсењата на лица кои спроведувале „програмско обезбедување“ за Џо Бајден. Што значи тоа, можеме да претпоставиме. Најнеофицијално, пак, се очекува (или: посакува) „оставка“ и на директорот на ЦИА, а на негово место да дојде генерал Мајкл Флин. На тоа навестуваат информациите дека елитни единици на ЦИА во голем број се ангажирани во пребројување на гласовите и спречување на тековниот фалсификат на изборите. Тие што знаат што значи сето ова – знаат. Тие што не знаат, нека му честитаат на Бајден. Тој влета во стапица како сом, а со него и шарените будали.
Ова би можело да е почетокот на долгонајавуваната „бура“. Good fortune, soldiers!

Крум Велков – 08.11.20

ЏАБЕ ЧЕСТИТАВТЕ