Поука за серВите

Поука за серВите

Петровиќу,

Ние Македонците многу добро си ја знаеме историјата. Вклучително и Вашата.

1. Македонија пред 2700 години ја формираат осум народи, кои прават сојуз. Меѓу нив има и Израелити ( а не Евреи како што тврдиш). На територијата на таа Македонија има и Илири кои не се од еврејско потекло туку од истиот супстрат од кои се и современите Македонци, Хрвати, Црногорци, Руси, ….Тракија од друга страна е географски поим во древна Македонија, а тоа значи дека тие не се посебен народ од македонскиот. Потврда имаш кај Страбо.

Овде ќе нафрлам неколку назнаки на ова теорија која првпат му ја пренесов на Аристотел Тентов, пред отприлика 8-9 години!

Приказната почнува со поделбата на Соломоновото царство (10 век пред нашата ера) на Израел со главен град Самарија, и Јудеа со главен град Ерусалим. Еден дел од Израелитите доаѓаат на територијата јужно од Црно Море, а еден дел продолжува кон територијата на современа Русија (Расенија). За ова постои запис, во кои запишувачот ги прашува „ Кои сте Вие“, а тие му одговараат дека нивниот патријарх се вика МОЈСЕЈ а знамето им било две змии обвиткани окулу стап. Таа територија е позната како MOESIA (MOSES). Подоцна овој термин ја означува територијата меѓу Ниш и Скопје, а на старите мапи е позната како Upper Moesia.
Лошите ученици овој народ го нарекуваат МИЗИ!

Другите народи кои и денес се доминантни на овој простор се познати под општото име Расени/Раса(Ертрурци, Тоски) .

Една интригантна назнака:

Скопие од латинска транскрипција(Scopus lat. или Ha’Tzofim hebrew: во буквален превод Рид на набљудувачите) е име на еден од седумте ридови окулу Ерусалим, од кои најдобро се гледа стариот дел на градот.

Можеби од ова станува јасно зошто Рим ( Ватикан) отсекогаш не смета(л) за непријатели. Се разбира потребно е познавање и на други дискурси и наративи за целосноо да се разбере и минатото, но особено она што се случува денес.

Ова е особено важно за да се разберат современите стратегии во светот, посебно наративот на Gog i Magog окулу кого се вртат сите настани во последните 150 години!

Една од консеквенците ќе биде целосно уништување на Турција. До пред неколку децении протестанско-израелитската елита во Америка сметаше дека Русија и Кина се митските народи на Гог и Магог, кој ќе го нападнат Израел. Снимија и неколку филмови со вакво сценарио. Генерации Американци беа поттикнуваи да гледат со омраза на рускиот (’словенскиот супстрат’). Денес им е јасно дека тоа е Турција, т.е дека Гог и Магог се турко-монголски народи. Затоа Пентагон го доведе Трамп за да воспостават поинакви односи со Кремљ.

И сега треба да е јасно зошто Америка „им угодува“ на Гегите и на Бугарите ( за да ги имаат целосно под контрола)! Затоа и не набутаа во НАТО, но и затоа падна Груевски ( несветата коалиција со Ердоган).

Овде како илустрација и фактот дека по Првата светска војна , Велика Британија, Франција, и Америка сакаат да ја поделат Турција на 4 дела. Четвртиот дел требаше да го завземе Русија, но Цар Николај одби таков дил. И веднаш му го пратија Ленин да ја уништи моќта на Русија и Православието.

ЦИА од друга страна ( несветиот сојуз на Ватикан и левичари- ционисти ) не се откажуваат од војна со Русија. Нивната стратегија е целосно да завладеат со светот.

2. Драг новоосвестен Македонецу, Би ве упатил и Вас и останатите квази историчари од Република Servia на еден запис од 3 век по Христа, а кој се однесува на настан во областа Истра ( денес во Хрватска) во кои се наведува дека од склавините ( од тука е и етимологијата на терминот Словен) од Македонија на погоре споменатата територија се донесени водачите (наведени им се и имињата)на востанието од кои подоцна настануваат Руската, Чешко-словачката( Бохемија) и Полската нација! Овој запис исто како и други истриски материјали, ја потврдуваат идиотската теза за доселување на „Словените“ во 7 век по Христа!

3. Мирољубе,

Вие Сервите, името на тероторијата го добивате по римскиот император Maxim(us) Serv(us) од ертрурско (прото ‘словенска’ култура и цивилизација). Територијата која е означена како SERVIA од која се деривира SERBIA т.е Србија, Срби е северно од Ниш до Дунав т.е Шумадија. Вие во недостаток на историја и култура се грабате за нашата историја. Исто како и сите клетници окулу нас. Одговоерте си барем на ова прашање: – На кој јазик зборуваа и на чие писмо пишуваа(т) вашите предци пред Вук Караџиќ да го редактира ( одвои од главната матица) по налог и со пари на Виена ( во тој период главната маша на Ватикан)!

4. За томосот на Пеќката патријаршија ќе Ви нагласам само дека не сте ја поминале процедурата по словото на законот, значи дека Ви е лажен. Како последица на тоа, овде ќе потсетам дека Стефан Немања во 1200 год. ( 150 години по расколот!!) добива круна од Папата! Вие сте унијати драги мои србијанци( шумадинци). Затоа и имате насушна потреба да се прикажувате како најголеми парвославци!

Цар Душан, првиот православен цар од демек српско потекло ја добива македонската круна дури во средината на 14 век! Во редоследот на народите кои ги владее, Вие сте запишани како трети по ред. Да ти скратам. Вие и Бугарите и половина асимилирани Македонци во современите Албанија и Грција сте одродени Македонци и тоа по метологија и интерес на Рим ( Ватикан), т.е Вие сте вештачки народи!

итн. итн…..

5. Најопасната теза која се обидуваш да ја протнеш е за Македонец како регионален идентитет. Гледам УДБА ги следи и потезте на актуелната врховистичко- балистичка власт. Имено, и врховистите се обидуваат да ја протнат оваа теза. Консеквенца е дека не постои македонски народ, туку дека „природни идентитети“ се бугарскиот и српскиот ( како доминантни) , па така би се озваничиле Македонски бугари, ( македонец по регионот во кој живее а Бугар по народност) аналогно и Македонски Србин/ И ете прилика за делба и уништување на Македонија! Нече мочи Шумадинац!

P.S. Мирољубе,

покрај тоа што претерано сереш за работи за кои поим немаш, на тебе и на другите „аналитичари’ од Шумадија а кои сте редовни гости кај Васко Ефтов, би сакал искрено да Ви заблагодарам бидејќи да не сте Вие ќе ми останаше дилемата за кого непрекинато прислушкуваат македонскиве удбаши!

Но, знаете говна има насекаде! т.е не сте само Вие на кои им се сервираат преџваканите текстови и тези од прислушкувани разговори на Македонци по род! Имаме ние и локална сцена. На пример во последно време би ја истакнал активноста на лустрираниот „Драматург“!

 

Марјан С. Здравковски

23.10.20 – МАКЕДОНИЈА