Понеделник, 18-ти

Понеделник, 18-ти

Ене ја кај е недела 17-ти.
Тој ден, од пладне натаму, ќе биде смешката кога ќе станат јасни резултатите на кај тераат.
До вечерта, сите шупаци (Левица плус вонпарламентарните џимпури) ќе осознаат дека биле искористен тоалет папир. Употребен на газот на Муртинецот.
Без гласови, без советници, без градоначалници, ќе им останат за сеќавање 5-те минути (овие две недели) присаство во јавноста. И, вечната горчина од вистината што умните луѓе им ја говореа ДЕКА НЕ ГИ БИВА.
Шехтански ќе си остане со белегот дека фамилијарно со татко му се повеќедецениски полициски соработници.
Попот ќе си остане со белегот дека бил службеник во владата задолжен за имплементација на Охридскиот договор.
Роднинци ќе си останат со сеќавањата за соработката со Сотка и Тошо.
А ДД (Движење Дркотирам) ќе си остане со податокот дека не можат ниту 1.000 потписа да соберат, а камо ли гласачи да имаат.
Крајно, Левица на Шаренокуртониев, како на времето ДА на Циле, ќе излезе од избориве со понекој советник и јасна порака дека се дел од кампусот на фашистот Заев.

Убеден сум дека овие политички бројлери, кога биле на “усовршување” каде што ги тренирале за напади и роварење против ВМРО, добиле упатства како да дејствуваат и после својот изборен колапс.

Но, понеделник 18-ти, ќе биде поставено главното прашање што ќе ги разоткрие овие антимакедонски монструми:
“Бидејки загубивте во првиот круг, што ќе им посоветувате на вашите неколку десетина/стотина гласачи, за кого да гласаат во вториот круг? За ВМРО или за СДС”?

 

М. Неделковски

13.10.21