Поддршка за Украина

Поддршка за Украина

Лас Вегас „застанува со Украина“ со аудиција на стриптизети од нација разурната од војна.

Стриптиз клуб надвор од Лас Вегас ги поддржува Украинците во нивната борба против руската инвазија, ангажирајќи стриптизети од оваа земја разурната од војна.

Местото Little Darlings неодамна објави оглас на таблите на нивниот клуб на кој пишува: „Сега  аудиција за украинските стриптизери“.

Уникатната реклама на еден стриптиз-клуб во Лас Вегас досега привлече еден куп кандидати родум од Украина.

Огласот вклучува и украинско знаме и зборовите „Стоиме со Украина“ напишани под него.

Менаџерот на клубот, Пит Доторе, изјави за FOX5 дека веќе ангажирале една украинска танчерка која го забележала знакот.

На прашањето дали рекламата е несоодветна, Доторе инсистираше: „Ние стоиме покрај нив, тоа не е [ништо] погрдно за нив“.

Тој додаде: „Ние чувствуваме дека ако можеме да помогнеме на кој било начин, тоа е најдобриот начин на кој можеме да го направиме тоа е можеби да помогнеме некого да работи“.

Не сите ја делат перспективата на клубот. Локалната бизнисменка Мери Грејс Инигез го праша FOX5 зошто не постои алтернативен пристап.

„Зошто [тие] не можеа да понудат извршна позиција во Little Darlings – зошто [клубот] не можеше да и понуди менаџерска позиција?

Little Darlings е познат по своите привлечни знаци. Во 2015 година, заедничкиот објави оглас на кој пишува „Сега на аудиција генерација матуранти од 2015 година“.

„Тоа е работа“, додаде Доторе. „Ние не ги експлоатираме жените ако нешто експлоатираме, тоа се мажите“.

Дудинка 16.05.2022