Повторно сме на погрешната страна

Повторно сме на погрешната страна

🇺🇳  Генералното собрание на ОН ја усвои руската резолуција за борба против глорификацијата на нацизмот

✅ Генералното собрание на ОН ја усвои руската резолуција за борба против глорификацијата на нацизмот.

🗳 За документот насловен „Борбата против глорификацијата на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за ескалација на современите форми на расизам, расна дискриминација, ксенофобија и нетолеранција гласаа 120 земји“, 50 беа против, додека 10 земји беа воздржани. . Генералното собрание на ОН ја усвојува оваа резолуција секоја година.

❌ Против беа, меѓу другите, Германија, Италија, Австрија, Канада, Чешка, Естонија, Франција, Унгарија, Јапонија, Летонија, Полска, Шпанија, Украина, Велика Британија, САД.

✖️ Меѓу оние кои се воздржаа беа Авганистан, Еквадор, Мјанмар, Палау, Панама, Папуа Нова Гвинеја, Јужна Кореја, Самоа, Швајцарија, Турција.

Ние бевме со поддржувачите на фашизмот.

Браво, кидаме капа.

 

Дудинка,

15.12.22

Скопје, Антифашистичка Македонија