ОТСАТНИ

ОТСАТНИ

Во овие драматични моменти за државата и идентитетот, неколку лика се нападно отсатни.

Тоа се ликови кои се бирани од нас, или се назначени на функции од луѓе што ние сме ги бирале.

Како и да е имаат одговорност пред нас граѓаните.

Значи, каде се, каде се кријат и зошто збор не проговорат во врска со договорот со Бугарија, преговорите со Грција и Тиранската платформа:

 

  1. Ѓорѓе Иванов.  
  2.  

  3. Зоран Трајчевски.   
  4.  

  5. Бранко Црвенковски     
  6.  

  7. Васил Тупурковски 
  8.  

  9. Владо Камбовски   

 

 

И секако каде се сите останати од МАНУ, оние од Катедрата за Македонски јазик, па оние од институтите за фолклористика, па оние од Институтот за Македонски јазик…

Дека сте, момчета?!