Ова не е “самоизолација, ова е прислиен ПРИТВОР

Ова не е “самоизолација, ова е прислиен ПРИТВОР

                                                               МАКЕДОНЦИТЕ СЕ РАСПНАТИ КАКО ИСУС

 

ИСУС ИМАЛ ЕДЕН „ЦРН ПЕТОК“, А НИЕ САМО ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ИМАМЕ 60 „ЦРНИ ПЕТОЦИ“, ВО КОИ СМЕ РАСПНАТИ И ПОДЛОЖЕНИ НА ГЕНОЦИД ОД СТРАНА НА ФАШИСТИЧКАТА ХУНТА. И НЕКА СИТЕ ВЛАДИНИ И ОПОЗИЦИСКИ НОВИНАРИ УЛИЗУВАЧИ, ДА НЕ ГО КОРИСТАТ ЗБОРОТ „САМОИЗОЛАЦИЈА“. МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НЕ СЕ САМОИЗОЛИРАЛ, ТУКУ Е СТАВЕН ПРИСИЛНО ВО ПОЛИЦИСКИ ПРИТВОР.

Зошто досега не беше организирано МАСОВНО ТЕСТИРАЊЕ на македонските граѓани?

Затоа што ќе се покажеше дека вонредната состојба е ФАРСА и нема никаква основа за неа. Моментално официјално заразени во Македонија од корона вирус се 1081, од кои 46 се умрени. Тоа значи нешто над 4 % смртност. НО ЛАГАТА Е УШТЕ ПОГОЛЕМА, ЗАШТО ТОЈ ПРОЦЕНТ НА УМРЕНИ Е САМО ЗА ТЕСТИРАНИТЕ ЗАРАЗЕНИ. АКО РЕАЛНО ЗАРАЗЕНИТЕ СЕ 5 ИЛИ 10 ИЛЈАДИ ЛУЃЕ, ТОГАШ ПРОЦЕНТОТ НА СМРТНОСТ ПАЃА МНОГУ ПОД 1 %. Сега, како што е во некои други држави, наводната смртност оди дури над 10 % и тоа дава можност на тамошните влади да господарат над своите народи.

Не еднаш кажав дека вонредните состојби и полицискиот час имаат за цел да го зголемат бројот на умрени под превезот дека така се штити нивното здравје:

 

ЛАГА БРОЈ 1:  ДИСТАНЦИРАЊЕ МЕЃУ ГРАЃАНИТЕ

 

Пред банки, супермаркети се трупаат луѓе, кои прво не можат да се дистанцираат еден од друг заради тесните тротоари и второ, кога ќе влезат во супермаркетите дистанцирање воопшто не може да има. А граѓаните се собираат во толпи, заради полицискиот час: како можат за два часа возрасните луѓе да купат што им е потребно?

 

ЛАГА БРОЈ 2: НОСЕЊЕ МАСКИ

 

Се тврди дека маските го штителе организмот. СВЕТСКИТЕ ЕКСПЕРТИ ОДАМНА ДОКАЖАЛЕ ДЕКА НОСЕЊЕТО МАСКИ ЗА ПОВЕЌЕ ОД НЕКОЛКУ МИНУТИ РАЃА БАКТЕРИСКА ПНЕВМОНИЈА. Така не само возрасни, туку и млади луѓе можат да умрат побрзо.

 

ЛАГА БРОЈ 3: СЕДЕТЕ СИ ДОМА

 

Долгото седење дома прво го руши имуниот систем, второ дава можност за развивање на пневмонија од залежување, трето создава психолошки проблеми. Неслучајно во изминатите два месеца расте бројот на самоубиствата во Европа и САД. Меѓутоа, нагло се зголемува смртноста од инфаркти, инсулти и други болести, зашто луѓето стравуваат да бараат помош и да одат во болница, заради страв од корона вирус. МЕДИЦИНСКАТА СТАТИСТИКА НАМЕРНО ГИ ИЗОСТАВУВА ТАКВИТЕ УМРЕНИ.

 

ЛАГА БРОЈ 4: НЕ ОДЕТЕ ВО ПАРКОВИ

 

Организмот има потреба од прошетки во паркови и зелени простори. Сега кога времето станува посончево и стабилно, забрана за шетање на отворено, значи намерно убиство.

 

СОСЕМА ЈАСНА Е ЦЕЛТА НА СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО СЕНКА ДА ЈА УНИШТИ СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА И ИСТОВРЕМЕНО ДА СОЗДАДЕ СТРАВ КАЈ ЛУЃЕТО И СПРЕМНОСТ ДОБРОВОЛНО ДА БИДАТ ЗОМБИРАНИ. ТАКВА СПРЕМНОСТ СЕ ГЛЕДА ВО ДРЖАВИ КАКО ГЕРМАНИЈА, ФРАНЦИЈА, ШВАЈЦАРИЈА, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВО КОИ КОДОШЕЊЕТО ВЕЌЕ Е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ. ЛУЃЕТО СЕ КОДОШАТ ЕДНИ СО ДРУГИ ПРЕД ПОЛИЦИЈАТА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИ ЧАС, ОДЕЊЕ БЕЗ МАСКИ, НЕДИСТАНЦИРАЊЕ И Т.Н. НЕУПАТЕНИ ВО КРАЈНАТА ЦЕЛ НА СВЕТСКАТА ВЛАДА, ЛОКАЛНИ ШЕФОВИ ВО ГЕРМАНИЈА И ФРАНЦИЈА ДУРИ ПОВИКУВААТ ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ СЕ КОДОШАТ МЕЃУ СЕБЕ.

 

Катастрофата на економијата на државите ги натера владите во Германија, Данска, Иран да се повлекуваат од вонредните состојби. Независно од тоа што има официјално 76 389 заразени и 4 777 умрени, Иран почна со економска либерализација. Данска веќе ги отвори училиштата, иако таму има официјално 6876 заразени и околу 300 умрени. Независно од жестоките критики на така нарекуваната Светска здравствена организација во однос на Бразил (каде што има 28 912 заразени и 1760 умрени) и Шведска (11 927 заразени и 1203 умрени), тамошните влади ја зачуваа СВОЈАТА НЕЗАВИСНОСТ во однос на светската влада во сенка. ОПШТО ЗЕМЕНО, СПОМНАТАТА СЗО МОРА ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО ОДНОС НА ЧОВЕШТВОТО. НЕСЛУЧАЈНО И ТРАМП ВЕЌЕ ОДБИ ДА ДАВА ПАРИ.

Во споредба со спомнатите држави кои иако колебливо се обидуваа да се оттргнат од канџите на светската влада (бескомпромисен став заедно со Бразил и Шведска имаат и Белорусија, Никарагва,Туркменистан)  македонската Хунта заедно со останатите балкански улизувачи се бори ЗА ГЕНОЦИДЕН МЕДАЛ од светската влада. Истовремено со тоа, политичарите се изземаат од одговорност.

ПРВИ СЕ ПОВЛЕКОА ВО САМОИЗОЛАЦИЈА ПАРТИСКИТЕ ШЕФОВИ ЗАЕВ И МИЦКОСКИ. СЕГА СЕ ПОВЛЕКУВА ВО САМОИЗОЛАЦИЈА И ПОЛА ВЛАДА. ПЕНДАРОВСКИ Е ОСТАВЕН ДА ЈА ПРОДОЛЖИ ПРОТИВУСТАВНО ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА (ОД 2017 КОЈ ГО ФЕРМА УСТАВОТ?).

ПРАШАЊЕ Е КОЈ НАКРАЈ ЌЕ ГО ДРПНЕ ШАЛТЕРТОТ НА ДРЖАВАТА.

 

ИНАКУ, СВЕТСКАТА ВОЈНА ОДИ ПО ПЛАН.

 

Колку и да лажат САД и Велика Британија, ИЗВОРОТ НА ВИРУСОТ ВО ВУХАН Е ЈАСЕН.

Во октомври 2019 г. 172 американски (а во суштина 369) воени спортисти доаѓат во кинескиот Вухан за Светските воени игри. Во нив САД се пласираат едвај  на 35 место, но повеќето од нив не учествуваат на ниту еден натпревар, а се сместуваат до пазарот за трговија на морски продукти „Хуанан“. Американците се враќаат во САД на 28 октомври, а првите симптоми на корона вирус се регистрирани 14 дена подоцна. ЗАТОА КИНЕСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ ОФИЦИЈАЛНО ГИ ОБВИНИ САД ЗА КОРОНА ВИРУСОТ.

ПО ИЗБУВНУВАЊЕТО НА КОРОНА ВИРУСОТ ВО САД СЕ ВИДЕ ДЕКА ТАМОШНИОТ ВИРУС СЕ РАЗЛИКУВА ОД ВИРУСОТ ВО ВУХАН. ТОА ЗНАЧИ ДЕКА КИНЕСКИОТ „ДРАКОН“ ЗНАЕ ДА ОДГОВОРИ АДЕКВАТНО И УШТЕ ПОСТРАШНО.

МЕЃУТОА, МНОГУ ЛУЃЕ СЕ ЛАЖАТ ДЕКА ЦЕЛТА НА СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО СЕНКА Е УНИШТУВАЊЕТО САМО НА РУСИЈА И КИНА. ВИСТИНСКАТА ЦЕЛ Е ДА НЕМА НИТУ ЕДНА МОЌНА ДРЖАВА – НИТУ САД, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И Т.Н. ДОСЕГА, ЦЕЛТА БЕШЕ СВЕТСКАТА ВЛАДА ДА ГИ КОНТРОЛИРА СИТЕ ГОЛЕМИ ДРЖАВИ. ДЕНЕШНАТА ЦЕЛ Е ДА НЕМА НИТУ ЕДНА ТАКВА ДРЖАВА, А САМО БЕЗРОДНА, ЗОМБИРАНА И РЕДУЦИРАНА ЧОВЕЧКА ПОПУЛАЦИЈА, КОЈА ЌЕ БИДЕ ЦЕЛОСНО КОНТРОЛИРАНА.

ДРЖАВИ КАКО РУСИЈА И КИНА СЕ БОРАТ ПРОТИВ САД ДОТОЛКУ, ДОКОЛКУ ТАМУ Е КОНЦЕНТРИРАН ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НУКЛЕАРНОТО ОРУЖЈЕ. ВО СУШТИНА, БОРБАТА Е ПРОТИВ СВЕТСКАТА ВЛАДА НА КОЈА НЕ И Е ГАЈЛЕ ЗА САД, А ТИЕ ДА СЕ УНИШТАТ ЗАЕМНО СО РУСИЈА, КИНА И ЕВРОПА. ИСТАТА ЦЕЛ ЈА ИМА СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА: РУСИЈА И ГЕРМАНИЈА ДА СЕ УНИШТАТ ЗАЕМНО. ТОГАШ ЦЕЛТА НА СТАЛИН БИЛА РУСИЈА ДА ЈА ПОБЕДИ ГЕРМАНИЈА, НО ДА ИЗЛЕЗЕ ПОСИЛНА ОД ВОЈНАТА НЕЗАВИСНО ОД ЖРТВИТЕ. СЕГА ЦЕЛТА НА РУСИЈА И КИНА Е ДА ЈА УНИШТАТ СВЕТСКАТА ВЛАДА. ТОА ЗНАЧИ УНИШТУВАЊЕ НА НУКЛЕАРНИТЕ ОРУЖЈА НА ВЛАДАТА ВО СЕНКА (ВО САД, ЕВРОПА И ОСТАНАТИТЕ ДЕЛОВИ НА СВЕТОТ) СО РЕЛАТИВНО ЗАЧУВУВАЊЕ НА СВОИТЕ НАРОДИ И КОЛКУ-ТОЛКУ ОД ЗЕМНАТА ПОПУЛАЦИЈА.

ДЕНЕС НЕКОИ ЗБОРУВААТ ЗА НОВА ЈАЛТА И ПОДЕЛБА НА СВЕТОТ, НО ЗАБОРАВАТ ДЕКА ЈАЛТА БЕШЕ КОН КРАЈОТ НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА. ЗНАЧИ: ПРВО ВОЈНА, ПА КОЈ Е ЖИВ ПОТОА ЌЕ ДЕЛИ И УШТЕ НЕШТО.

КОРОНА ВИРУСОТ НЕМА ДА ЗАВРШИ СКОРО. КОН КРАЈОТ НА ЕСЕНТА СИГУРНО ЌЕ ИМА НОВ СВЕТСКИ БРАН. ЗАТОА ШТО, СТАНУВА ЗБОР ЗА БИОЛОШКА ВОЈНА. ЕТЕ ЗОШТО, МОРА ДА НАВИКНЕМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ НОРМАЛНО, БЕЗ СТРАВ, СЛОБОДНО, СО МИСЛАТА ДЕКА СИТЕ ПОРАНО ИЛИ ПОДОЦНА ЌЕ УМРЕМЕ.

ЗАТОА Е БИТНО КОГА СМЕ УШТЕ ЖИВИ ДА НЕ МИСЛИМЕ КОГА ЌЕ УМРЕМЕ, А ДА ЖИВЕЕМЕ БЕЗ ДА ДОЗВОЛУВАМЕ ДА НЕ ГАЗАТ И НИ СОЗДАВАТ СТРАВ, СТРЕС И ПАНИЧЕЊЕ.

ПОСТОИ ВРСКА МЕЃУ ДОСТОЈНОТО ЖИВЕЕЊЕ И ДОСТОЈНАТА СМРТ.

НАШИТЕ МАКЕДОНСКИ ПРЕДХОДНИЦИ МОЖЕЛЕ ДА СЕ БОРАТ, ДА ЖИВЕАТ И ДА УМИРААТ ДОСТОИНСТВЕНО. АКО СЕ НАУЧИМЕ ДА БИДЕМЕ ТАКВИ, ЌЕ ПРЕСТАНЕМЕ ДА БИДЕМЕ „МАКЕДОНЧИЊА“ И ЌЕ СТАНЕМЕ МАКЕДОНЦИ.

МАКЕДОНЦИ ЌЕ ИМА СЕКОГАШ, ДУРИ АКО МАКЕДОНИЈА НЕ ПОСТОИ. ДУРИ И ПО НУКЛЕАРНА ВОЈНА.

Стефан Влахов-Мицов

17.04.2020 – Скопје