НЕ ВЕ ГЛАСАВМЕ ЗА ТАЈНО ДА РАБОТИТЕ

НЕ ВЕ ГЛАСАВМЕ ЗА ТАЈНО ДА РАБОТИТЕ

Порака од Македонскиот народ до пратениците македонци:

 

НИЕ, народот, не ве гласавме за на тајно да прегварате со Бејли, тајно да договарате во Пржино, таинствено да го прифаќате Прибе, најтајно да не кажувате за што сте уценети.

 

Така да си знаете, дека ние знаме.

 

Па на избори ќе видиме како ќе гласаме. Само на нас НАРОДОТ, немојте да се повикувате. Немојте оноа “нардот знае“, “народот ќе реши“, “народот ќе препознае“… Немјоте со народот, оти  на народот му е преку такво од вашето повикување на народот. Повикување на народот пред избори, а бегање и криење од народот по изборите.

Заборавете го народот. Народот си има друг план. Вие не сте во тој план.

 

Ајт.

 

 

18.07.2017

 

Македонија