Недостојниот Иларион – грчки шпиун

Недостојниот Иларион - грчки шпиун

Недостојниот митрополит Иларион продолжува со уништување на Македонската Православна Црква. Вршејки константен притисок врз монаштвото во Лесновскиот манастир, покрај отец Дамаскин, успеа да направи притисок и врз уште еден монах кој денеска го напуштил манастирот.

Со одлуката за признавање на МПЦ-ОА, Лесновскиот манастир ќе падне во владение на Цариград, односно ќе биде под екуменистот Вартоломеј.

Тајниот договор е Лесновскиот манастир да биде подворје на Цариградската патријаршија, а таму каде што лежат тројца светци да се богослужи на грчки.

Тоа го договорил Заев во Истанбул, Г.Г. Стефан го аминувал.