НЕБУЛОЗАТА НА СДСМ

НЕБУЛОЗАТА НА СДСМ

Менувањто на тези достигна таква амплитда, да сега веќе СДСМ не знае за што се кандидирал, кој со кого е спротиставен, кој со кого се трка!!!
Стево Пендаровски, кој се кандидра за претседател на државата, не сака да дебатира со престедател туку со премиер?!
Зораз Заев кој избега од соочувањто со народотво трката во ИЕ 1 со Никола Груевски, вели дека Гревски избегал од дуел?!
Граѓаните со право прашуваат дали на кадрите на СДСМ им е јасно каков е изборниот процес и што предвидува уставот и законот? Претседателот не се трка во изборна трка со Премиер. Исто така, единствен дуел кој е релевантен и каде се добиваат гласови за парламентарно мнозинство, се парламентарните избори. Можно ли е ова основно знаење да го немаат пендаровски и Заев и нивните ПР тимови?