НДИ СЕ ПОСРАМОТИ

Американците упорно се обидуваат со најразлични невладини, провладини, сорос-лук-лајк организации да се мешаат во внатрешните рабти на туги земји. Она што на извесен НДИ, претенциозно наречен “Институт“, му успеа во само три земји во светот (Србија, Босна и Руанда), не пројде во демокраска и самосвестена Македонија. Македонскиот актуелен претседател не дозволи да биде навлечен во дебата каде странците сакаат да ни даваат лекции по демократија. Она што го немаат кај себе, на пример со Окупај Вол Стрит и слични “демократски“ претепувања на народот.
Пропаднатиот проект, кој ќе може да се гледа на телевизијата на Роби Телекабел, предходно бил понудена на Канал 5, Телма, Алфа и Сител. Сите менаџменти го одбиле проектот. Па така, како и во случајот со Оливера Трајковка или Нора Шакири, сите пропаднати проекти завршуваат во канта за ѓубре, во случајов телевизија со гледаност еднаква на статистичка грешка. Но, самиот обид проектот да се нуди на друго место, е крајно понижувачки за менаџментот и уредништвото на телевизијата на Роби Телекабел.
Оваа “дебата“ е равна на лагата што ја пласираа порталите на Ацо Кабранов, Ленче Николовска и Бранко Героски со некое истражување на непосочеки субјект наречен Публик Инвест Консалтинг (http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/153815-Ne-postoi-registriran-subjekt-Publik-Invest-Konsalting).
Избори се ближат, лаги се редат… Оние што го потценуваат народот и неговата интелигенција, па се обидуваат да го манипулираат, гадно се излажале во својата проценка.