НАЈГОЛЕМОТО СКЛАДИШТЕ ЗА ПЛИН ВО ГЕРМАНИЈА ПОД КОНТРОЛА НА РУСКИ ГАСПРОМ !!

НАЈГОЛЕМОТО СКЛАДИШТЕ ЗА ПЛИН ВО ГЕРМАНИЈА ПОД КОНТРОЛА НА РУСКИ ГАСПРОМ !!

Најголемиот германски складиште за природен гас во Реден и припаѓа на подружницата на Гаспром Асторија – и е симбол на драматичната зависност на Германците од гасот на Путин. Претходно имаше предупредувања за моќта на Кремљ. Како може да се случи ова?

Всушност, складирањето во моментов дава прилично одржлив придонес кон несигурноста во снабдувањето. Од четврток Реден е полн само 4,13 отсто, или со други зборови: само 38 од 910 фудбалски игралишта се искористени. Останатите 872 се сирачиња, празни. Така, Реден во моментов е најимпресивниот симбол на зависноста на Германија од природниот гас на Путин. Бидејќи матичната компанија на Астор е рускиот монополист Газпром. А тоа го покажува секој ден: благодарение на природниот гас, влијанието на Русија стана големо, поголемо и поопасно.

 

30.01.22

Дудинка