НАТО, ЕУ, САД, Русија…

НАТО, ЕУ, САД, Русија...

ПРОЧИТАЈТЕ ВО ЦЕЛОСТ, ДА БИДЕ ПОЈАСНО СО КОГО СЕВЕРЏГАНИЈА ТИКВИ САДИ! УШТЕ ВОЈСКА ЌЕ ПРАЌАЛА ЛУДАЧАТА!
– Од декември Русија добивала информации за плановите на НАТО да распореди 4 воени бригади (2 копнени, 1 морска, 1 воздушна) на територијата на Украина. Покрај тоа, воздушната бригада би имала способност да носи нуклеарни боеви глави. НАТО имал намера да се договори за ова распоредување на војници во летото 2022 година, на состанок на Советот за Безбедност на ОН. Потоа, најверојатно до крајот на годината, ќе предизвикаа конфликт и ќе отпочнеа со целосни воени операции против Русија со употреба на нуклеарно оружје.
НАТО правел активни планови да ја започне Третата светска војна со употреба на нуклеарно оружје против Русија. Клучната улога во ова ј имаа сегашната владејачка наци-хазарска елита во Украина под контрола на Америка.
Со цел да се спречи Третата светска војна и нападот со користење на нуклеарно оружје, Русија ја донесува одлуката да ја запре оваа ситуација и да воспостави ред таму.
Западот цензурира информации преку социјалните мрежи и други канали на известување со цел истите да не дојдат до испропагандизираниот народ. Навредени се што им беа уништени плановите и сега Русија не може да биде уништена со нуклеарно оружје што би било во Украина и за сметка на Украина.Инаку, што рече Путин: времето за лет на боеви глави од Харков до Москва е 3 минути, нема време за одмазднички удар.
Дури денес стана возможно да се објават разузнавачки податоци за подготовката на нацистите со провокација проследена со кукавички удари врз цивилното население на територијата на ЛНР и ДНР.
Путин беше пред Украина и НАТО и всушност спаси стотици илјади животи во Донбас, само еден ден пред замислениот почеток на војната!
Украинската армија, под раководство на наци баталјоните, се подготвувала да започне воена операција во Донбас на 25.02.22. Русија реагираше буквално еден ден пред плановите на Киев и Западот, што овозможи да се искористи стратешката иницијатива.
Околу една недела пред почетокот на руската специјална операција, Едуард Басурин известил за плановите за напад на Донбас, извесен од пресретната комуникација на укронаците.
Во нив било јасно поставено кога ќе се изведуваат артилериски удари со долг дострел, кога десанти, кога со авијација, потоа удари на оперативната тактичка група (ОТГ), поделена на три дела „Север“, „Југ“ и „Исток“.
ОТГ „Исток“ требало да дејствува на дисекција на Доњецк и Луганск, со цел за три дена да стигнат до руската граница, а ОТГ „Југ“ било планирано да дејствува во Доњецк заедно со „Аидаровците“ (наци дивизија).
На север, каде што е Луганск, вооружените сили на Украина било планирано да дејствуваат под закрилата на „Десен сектор“, требало да се сретнат со „Југ” во регионот Комсомолск јужно од Доњецк и да го отсечат Донбас од границата со Русија.
Во рок од два дена било планирано да се започне со „целосно чистење“. Згора на тоа, Доњецк, Луганск и уште неколку градови не било планирано да се окупираат во оваа фаза, туку едноставно да се опколат и блокираат, односно се предвидувало целосна блокада на населените места, пред „целосно чистење“.
Постои убедување дека овој план е изработен заедно со „инструкторите” на НАТО, бидејќи Американците претходно префрлија околу 5 илјади свои војници во Полска, плус на украинската граница е распоредена и полската војска – според планот требало да ја блокираат Калининградската групација, за во тој случај да не може да напредува до нападната територија на југоистокот од Украина.
Втората групација од илјада американски војници на бригадата Страјкер (оклопни возила) е веќе стационирана во Романија. Оваа групација имала задача да го блокира Придњестровје, така што мировниците стационирани таму не би можеле да напредуваат на југ до Одеса, и понатаму кон Донбас.
Сето тоа е единствен сет на акции што требаше да започнат ноќта меѓу 24 и 25 февруари.

Всушност, акциите на вооружените сили на Украина беа осуетени само еден ден пред да започнат! Зошто се толку хистерични на запад? Бидејќи сè беше подготвено да ја заземат територијата на Донбас, а потоа одеднаш, еден ден порано, единиците на ЛНР и ДНР почнаа активно да дејствуваат со поддршка на вооружените сили на РФ и им ги поматија сметките.

Од денешните вести од источниот фронт издвојуваме:

– Според извори од Брисел, синоќа имало итен состанок на сите раководители и нивните претставници на најголемите банки во Европската унија, каде претставници на швајцарската UBS BANK предизвикале скандал – “Трпиме загуби поради вашите игри против Кремљ! Само во последните три дена ние (банката) имаме нето загуба од седумдесет милијарди евра!” Посредници во Европа за таканаречените трансакции „гас-нафта“, (санкциите кон Русија не важат за енергетскиот сектор и нуклеарно гориво) се само две банки: Дојче банк и UBS!

Според инсајдерски информации од агент на магазинот POLITICO, Кремљ, што е доволно чудно, бил најголемиот мнозински акционер на UBS, кој веднаш го фрлил целиот блок акции на берзата, а со тоа ја спуштил вредноста на акциите за 1400%! Накратко, пораката од UBS била “ИЗЛЕГУВАМЕ ОД ДОГОВОРОТ ЗА БЛОКИРАЊЕ НА РУСИЈА Премногу не чинат вашите игри! И ова е само почеток!”

—————–

– Од декември Русија добивала информации за плановите на НАТО да распореди 4 воени бригади (2 копнени, 1 морска, 1 воздушна) на територијата на Украина. Покрај тоа, воздушната бригада би имала способност да носи нуклеарни боеви глави. НАТО имал намера да се договори за ова распоредување на војници во летото 2022 година, на состанок на Советот за Безбедност на ОН. Потоа, најверојатно до крајот на годината, ќе предизвикаа конфликт и ќе отпочнеа со целосни воени операции против Русија со употреба на нуклеарно оружје.

НАТО правел активни планови да ја започне Третата светска војна со употреба на нуклеарно оружје против Русија. Клучната улога во ова ј имаа сегашната владејачка наци-хазарска елита во Украина под контрола на Америка.
Со цел да се спречи Третата светска војна и нападот со користење на нуклеарно оружје, Русија ја донесува одлуката да ја запре оваа ситуација и да воспостави ред таму.

Западот цензурира информации преку социјалните мрежи и други канали на известување со цел истите да не дојдат до испропагандизираниот народ. Навредени се што им беа уништени плановите и сега Русија не може да биде уништена со нуклеарно оружје што би било во Украина и за сметка на Украина.Инаку, што рече Путин: времето за лет на боеви глави од Харков до Москва е 3 минути, нема време за одмазднички удар.

Дури денес стана возможно да се објават разузнавачки податоци за подготовката на нацистите со провокација проследена со кукавички удари врз цивилното население на територијата на ЛНР и ДНР.
Путин беше пред Украина и НАТО и всушност спаси стотици илјади животи во Донбас, само еден ден пред замислениот почеток на војната!

Украинската армија, под раководство на наци баталјоните, се подготвувала да започне воена операција во Донбас на 25.02.22. Русија реагираше буквално еден ден пред плановите на Киев и Западот, што овозможи да се искористи стратешката иницијатива.

Околу една недела пред почетокот на руската специјална операција, Едуард Басурин известил за плановите за напад на Донбас, извесен од пресретната комуникација на укронаците.
Во нив било јасно поставено кога ќе се изведуваат артилериски удари со долг дострел, кога десанти, кога со авијација, потоа удари на оперативната тактичка група (ОТГ), поделена на три дела „Север“, „Југ“ и „Исток“.

ОТГ „Исток“ требало да дејствува на дисекција на Доњецк и Луганск, со цел за три дена да стигнат до руската граница, а ОТГ „Југ“ било планирано да дејствува во Доњецк заедно со „Аидаровците“ (наци дивизија).

На север, каде што е Луганск, вооружените сили на Украина било планирано да дејствуваат под закрилата на „Десен сектор“, требало да се сретнат со „Југ” во регионот Комсомолск јужно од Доњецк и да го отсечат Донбас од границата со Русија.

Во рок од два дена било планирано да се започне со „целосно чистење“. Згора на тоа, Доњецк, Луганск и уште неколку градови не било планирано да се окупираат во оваа фаза, туку едноставно да се опколат и блокираат, односно се предвидувало целосна блокада на населените места, пред „целосно чистење“.

Постои убедување дека овој план е изработен заедно со „инструкторите” на НАТО, бидејќи Американците претходно префрлија околу 5 илјади свои војници во Полска, плус на украинската граница е распоредена и полската војска – според планот требало да ја блокираат Калининградската групација, за во тој случај да не може да напредува до нападната територија на југоистокот од Украина.

Втората групација од илјада американски војници на бригадата Страјкер (оклопни возила) е веќе стационирана во Романија. Оваа групација имала задача да го блокира Придњестровје, така што мировниците стационирани таму не би можеле да напредуваат на југ до Одеса, и понатаму кон Донбас.

Сето тоа е единствен сет на акции што требаше да започнат ноќта меѓу 24 и 25 февруари. Всушност, акциите на вооружените сили на Украина беа осуетени само еден ден пред да започнат! Зошто се толку хистерични на запад? Бидејќи сè беше подготвено да ја заземат територијата на Донбас, а потоа одеднаш, еден ден порано, единиците на ЛНР и ДНР почнаа активно да дејствуваат со поддршка на вооружените сили на РФ и им ги поматија сметките.

——————

– Временска прогноза: Синоптичарите на МО РФ предвидуваат облачно време, со сериозни изгледи за град во Киев, Варшава, Брисел, Лондра и Фашингтон во наредните недели!

https://t.me/+ik3P5s8KqkEzOTJk