Мицов

Мицов

ЖИВИТЕ МРТОВЦИ

Во последните три децении нагло се зголемија експериментите на САД со кои
зомбираат цели општества. Таа зомбираност се јавува со две амплитуди: еуфорична
експлозија и глобална имплозија, т.е. ескалација и пасивност. Сведоштво за првото беа
таканаречените кадифени револуции во Источна Европа во 1989 година, како и „арапската
пролет“ во 2010-2012 година. Таа експлозија беше објаснувана со потиснувањето на
недемократски режими. НО, ВЕРИЖНИТЕ РЕАКЦИИ ПОКАЖУВААТ НЕШТО ДРУГО.
Обратно, со години на Балканот се спроведува зомбирање преку кое тукашните
општества стануваат пасивни до самоубиство. По влегувањето во НАТО и ЕУ бугарскиот народ
беше целосно зомбиран. Истото иако со мало задоцнување се случи во Романија. Во
последните неколку години тоа го гледаме во Македонија и Србија. Притоа, додека
зомбирањето во Бугарија и Романија денес има само политички и економски негативи, а во
иднина тие народи ќе бидат топовско месо за САД и НАТО, ВО МАКЕДОНИЈА И СРБИЈА
НЕГАТИВИТЕ И ДЕНЕС СЕ КОЛОСАЛНИ. МАКЕДОНИЈА Е ПРЕД ПРАГОТ НА
КАНТОНИЗАЦИЈА И ЦЕЛОСНО УНИШТУВАЊЕ, А ИСТОТО ВО БЛИЗКА ИДНИНА ЈА ЧЕКА
СРБИЈА. ИСТОВРЕМЕНО, НИТУ МАКЕДОНЦИТЕ, НИТУ СРБИТЕ ПРУЖААТ НЕКАКОВ
ОТПОР.
Зомбирањето насекаде почнува преку политичките и партиските елити и се шири меѓу
народот. Тука има комбинирани потфати: традиционални поврзано со поткупување, уцени и
така натаму. И нетрадиционални, преку бранови фреквентни влијанија во парламенти и влади.
Уште пред две децении таков генератор за влијание дејствуваше врз бугарското Собрание.
Таков центар за зомбирање на целиот Балкан се наоѓа во американската база Бонстил
во Косово.
Психотроното зомбирање ги напаѓа слабите точки во колективната психа. Како што се
дејствува на пример за да се создаде страв кај луѓето?
Прво, се создаваат обективни услови како што беше терористичката војна против
Македонија во 2001. Таа војна мораше да заврши со пораз на македонското општество и
држава. Оттука и целосниот притисок врз македонскиот политички врв.
Второ, стравот од поразот и од Албанците се имплементира преку психичка инвазија во
македонската психа. На таков начин што и да посакаат Албанците им се дозволува.
На истиот начин се создаде страв во српското општество по бомбардировките на НАТО
во 1999 г. Затоа секојдневно денес Србија гледа дека не само што го губи Косово, туку ја чека
одделување на Војводина, Санџак, ама ниту елитата, ниту народот сака да војува.
Друга слаба точка во македонското општество е да се чекат лидери или Господ да ни ги
средат работите. Т.е. недостасува самоорганизација и инициатива. Тогаш од една страна ни се
подметаа лидери како Киро, Бранко, Љубчо, Трајковски, Грујо, Иванов, Заев, Мицко, кои се
пропагираат како врвни патриоти. Кога македонскиот народ ќе биде разочаран од нивното
предавство, тогаш се оди кон негова пасификација во очекување нов лидер.
Трета слаба точка во македонското општество е поделеноста, за која се заслужни
СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Поделеноста се зацврсти и преку политичката меморија. И во КПМ (чиј
наследник е СДСМ) и во ВМРО-ДПМНЕ има валкани историски ликови и точно тие ликови
партиите ги ставија намерно како свој амблем. И се обидоа да ги наметнат врз целото
македонско општество. Отпорот против тие валкани ликови донесе ИНДИФЕРЕНТНОСТ КОН
ЦЕЛОТО МАКЕДОНСКО МИНАТО. Тука веќе влезе во дејствие психотропното зомбирање за
да може луѓето да си кажат: Оставете го минатото!
ДЕНЕС НИЕ СМЕ ОПШТЕСТВО НА ЗОМБИРАНИ ЖИВИ МРТОВЦИ. ВЕЌЕ НЕМАМЕ
НИТУ ИМЕ, НИТУ ИДЕНТИТЕТ АМА НЕ СЕ БУНИМЕ. ГЛЕДАМЕ ДЕКА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ
ТРИ ДЕЦЕНИИ СЕ ГРОБАРИ НА МАКЕДОНИЈА, АМА ГИ ПОДРЖУВААТ ОКОЛУ 40 % ОД
ГЛАСАЧИТЕ. НА ВТОРИОТ КРУГ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ ОВОЈ БРОЈ ДУРИ
ДОСТИГНА 46 %. ДУРИ АКО ГИ ОДЗЕМЕМЕ АЛБАНСКИТЕ И НЕВАЖЕЧКИТЕ ЛИВЧИЊА И
НАПОЛНЕТИТЕ КУТИИ, ПАК ЌЕ ИЗЛЕЗАТ ПОЛА МИЛИОН ЗОМБИРАНИ МАКЕДОНЦИ. ТИЕ
ИМААТ ОЧИ, АМА НЕ ГЛЕДААТ. СЕ ЛОВАТ НА ФИНТИ ВЕЌЕ ТРИ ДЕЦЕНИИ И НЕ СЕ
СОМНЕВАМ ДЕКА И ВО ИДНИНА ЌЕ СЕ ЛОВАТ ПАК КАКО КЛЕНОВИ. ТОА Е ЗАТОА ШТО НЕ
МИСЛАТ, ИМАТ КУСА ПАМЕТ.
СПРОТИСТАВУВАЊЕ НА ЗОМБИРАЊЕТО ЗНАЧИ САМОДОВЕРБА, ПАМЕТ И
МИСЛЕЊЕ КАКО И СПОРЕДБА НА ИНФОРМАЦИЈАТА. Вероватно 95 % од луѓето
продолжуваат да мислат дека катастрофата во Чернобил (1986 г.) е обична хаварија. Во
суштина, таа е резултат од климатската војна меѓу САД и тогашниот Советски сојуз. Таа војна
почнува една деценија претходно со манипулирање со климата, вештачки земетреси и поплави. Американскиот удар врз рускиот план преку нуклеарните централи и одговорот на тоа со микробранови полиња за атак на Калифорнија.
ВО СВЕТОТ СЕКОЈДНЕВНО СЕ ЗБОРУВА ЗА ПОЧЕТОК НА СВЕТСКА ВОЈНА, А
РЕАЛНО ТАА Е ПОЧНАТА УШТЕ ВО 2014 Г., ВКЛУЧИТЕЛНО СО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ МАЛИ
НУКЛЕАРНИ УДАРИ МЕЃУ САД, РУСИЈА И КИНА. ДО ДЕНЕС ТАА ВОЈНА СЕ ВОДИ
ИНДИРЕКТНО СО КЛАСИЧНИ ЗАФАТИ, ДИРЕКТНО СО КЛИМАТСКИ ОРУЖЈА И ТАКВИ ЗА
МАСОВО ЗОМБИРАЊЕ КАКО ШТО ВЕЌЕ КАЖАВ СО ЛОКАЛНИ НУКЛЕАРНИ УДАРИ.
ЗА СЕТО ТОА ВРЕМЕ НИЕ ВО МАКЕДОНИЈА ФАНТАЗИРАМЕ ЗА ПРАКТИЧНО
РАСПАДНАТАТА ЕУ ИЛИ ПАК ГО ЧЕКАМЕ ГОДО, ГОСПОД И НЕ ЗНАМ КОЈ УШТЕ ЛИ НЕ ЗА
ДА НЕ СПАСИ. СВЕТОТ СЕ МЕНУВА, А МАКЕДОНСКАТА „БАБА“ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ
ЧЕШЛА.
Стефан Влахов-Мицов
18 мај 2019 г.