МИРКА ЦАРИЦА

МИРКА ЦАРИЦА

Времето на новите македонски свети икони

 

Значи, ова бејли-хојт јиовиот уметнички перформанс по цијашкото сценарио што го изведува дружината на црпнати гуски од кокошарниците на Сорос и Гулен, а штедро потпомогнати од бриселската полит-профитерска мафија, цапна во жива кал. Пак. Ем во Македонија. Сега, западниве дегенерици што Балканот го тарашкаа со векови и го претворија во депонија во своите игри за власт и пари и го накитија со мит за јок место на кое не виреел пристоен свет, учат во живо дека едно е да окупираш туѓ простор а сосема друго да владееш со него. Прашањето ми е до окупаторот, на Кале. Што е мајмуне? Не врви како што си испланирал, а! Не само во Македонија туку каде и да се опулиш: Во Авганистан, во Камбоџа, Бурма, на Филипини, во Сирија, Либан, Арабија, Палестина, Мали, Нигер, Конго, Украина. Овде кај нас, организираше шарена револуција, изврши пржински преврат, намести две рала избори, поеба и Устав рамковен. Сјеба и Уставен суд и килави уставни судии. Напука приучени курсисти и шкопени судии и обвинители во окупаторска Правда, збриша црковен синод, доведе пропаганда како во времето на Гебелс, го посра граѓанскиот активизам, ги пушти глутниците гангстери и маалски искомплексирани хитлерчиња по улиците за да го оживееш американскиот див запад, во апсаана, преку твоите истренирани сороспии во СЈО и новата СС полиција ги пикаш сите за кои во твојата умоболна главурда си мислиш дека се опасни за твоите планови. Глуп каков што си и уплашен оти времето ти истекува, а тлото под нозе ти станува лизгаво, си мислиш дека со апсењето на луѓе со интегритет и несомнен македонски, автохтон интегритет, ќе го спречиш неминовното. Ќе ти кажам јас. Што и да правиш, колку и да тероризираш, македонскиот народ, Македонците, патриотите, нормалното население, ментално здравиот народ ниту ќе го кутнеш, ниту ќе го освоиш, ниту ќе го збришеш. Те дробат Македонците  со песна, со пркос, со презир. Име ќе им менуваш ти, а тие кротко ќе гледаат. Така мислеше нели? Еј бре копито дегенерисано! Никому не му успеало да уништи пиреј! Се што досега успеа е да ни напишеш неколку страни болна национална историја и да си го одредиш своето место во неа. Топтан со оние домородни изрод сурати кои ти помагаа. Ги викаме диво месо. Неуспешни абортуси. Бројлери. Апси бате колку сакаш! Тука сме. Убивај. Тука сме. И мртви ќе светиме оти ни ги пишувате биографиите и епитафите. Така било, така ќе е и сега. Се што ти успева е да создадеш историски маркери. Луѓе светилници за човештвото да гледа светлина, пат и во најцрн мрак. Вас, бубашвабите кој ве ебава. Кој слави гадинки?

Ало! Губиш на сите четири страни на светот. Паднаа сите возможни американски митови, а со тоа дојде крај и на сите запдноевропски митови. Голи сте и грди. Смрдите на големо. Ви нарипа светот што го држевте за своја прчија. Кај и да е ќе ви суди. Се курчевте, а сега дојде време да се раскурчувате. На Планетава и боктисавте. Ги разбудивте малите кафеави човечиња, црните робови, косооките азијци, балканските дивјаци. Никој не ви се плаши, никој не ве зема за сериозно. Ете, ви рикна и Холивуд и медиумската пропаганда. Еј бре, немате веќе ниту една човечка икона!  Светот со презир и гадење ви сврте грб оти никој не сака да има работа со маскирани фашисти. Еби се Бејли! Веќе не си ексепшенел.    Во Америка и ЕУ корне од трулеж и изопаченост. И што е најдобро, никој ама баш никој не може да ги покрие со француски парфем. Просто и историски докажливо, Империјата се руши од серијата земјотреси. Паднаа митовите за западната цивилизација, фамозните слободарски вредности. Се виде џанам таа уште од лани, по победата на Трамп. Видиш како се си доаѓа на место. За една година ви отидоа и Меркел и оној француски морон Макрон. Кој ја есапи Тереза Меј. Му заврши рокот на траење на Сорос и Гулен. На отворено се сите нивни угледни беројлери  од рангот на Милчин. Машала, Европјаните видоа како на 426 ЕУ финкционери им беа асмкнати гаќите јавно како на платеници на Сорос. Европската влада (комисија) одржала 42 состаноци со својот газда Сорос. Сите дознаа дека ЦИА го креирала ИСИЛ. На кој мој сега ќе градите единствена ЕУ? НАТО во јато ли ќе ги поробува европските народи? со американска војска ли ќе ја ,,ослободувате,, Европа.  Со сите 457.ооо професионални војници и без ич капацитет за мобилизација на топовско месо заради низок морал, односно, изгубена доверба кај нормалните Американци во вашето производство на ,,добри,, војни. Божем први ќе бидете. Го пробаа пред вас и други и сите го попапаа. Консултирајте се со Цезар, Марко Аурелиј, Џингис кан, со Сулејман, со Наполеон, па Хитлер…

А многу е просто. Јас и Миленко ви го кажавме тоа уште во 2009 година. Рековме дека вашиот свет ќе пропадне, а новиот што ќе се роди, ќе биде сосема различен од се претходно. Го соопштивме крајот на постојната политичка елита во САД и ЕУ и појавата на самопрајски политичари од редот на самопрајските богаташи во првата генерација, односно, на  општествени маргиналци според вашата општествено- статусна стратификација. Ете, дојде крајот за вашиот свет. Се истроши вашиот вредносен систем. Парадигмата ви дегенерираше од алчност, бзсовесност и кусогледост. Едноставно, не нудите нови вредности достојни за човек. Го доведовте во страотна опасност опстанокот на човечкиот вид со вашата политика на разбивање на колкетивните идентитети, со измислување на ментално нездрави проекции за нови 68 идентитети. Смислено ги ништите биолошките одредености на видот, ги чипирате, ги труете, ги загадувате, ги дрогирате, ги убивате и сакатите. Ги горите државите како парцели во Калифорнија за да ги продадете одново, за профит. Ништо не сте научиле ниту разбрале. Вие не сте богови, ниту сте Господ. Господ нема ви ја спаси оваа и ваквата Америка. И вака загадената ЕУ. Ќе ги спржи па Содома и Гомора оти и тој знае како Креатор што е мочуриште кое мора да го исуши или поплави. Човекот  Ное го разбира тоа секогаш. Оти Ное општи со универзумот како природен дел од него. Вакви абдали како тебе не го умеат тоа оти не се дел од сојот.

Ајде пак да ти кажам кога тоа не ти го кажуваат црпнатите, штрапаните во умот или локалните евнуси – контрактори како Ордановски, Фрчкоски, Најчевска. Оти тие морални ,,фрикови,,  инстинктивно чувствуваат дека крајот ги чека во заседа, па сега јавно ни глумат незадоволство од ,,животот кој дојде,, со квислиншката влада. Ти и сите твои кукли во Македонија, твојот театар, ќе изгорите во пламен како трупци. Нема тиранска платформа, нема бугарска козметика ниту грчка крштевка. Ќе има само ваш погреб во македонска јама. Македонија ќе си остане Македонија, Македонците ќе си бидат Македонци, ќе зборуваат, пишуваат, мислат и дишат како Македонци. Напросто осудени сте да гледате како се раѓа новиот свет на новото ослободено човештво. Не е лесно, нема да биде безболно, но до таму каде што не доведовте, сосема ни е јасно дека следи борба на многу фронтови, со многу акрепи, ама победата ќе е на човештвото, кое сака да мириса и дише слобода.  Затоа Бејли, еби се!

Мирка