Мирка ВЕЛИНОВСКА

Мирка ВЕЛИНОВСКА

МОЌНА ПОРАКА НА РУСИЈА ДО ПРОПАДНАТИОТ ЕВРОАТЛАНСКИ

ПОЛУСВЕТ
Ивор Мицковски еден од квази интелектуалците – експертутки, инаку истакнат куртон револуционер и следбеник на црпнатиот лидер на СССМ направен во муртинското маларично блато, во врска со мајтапот на руските пранкстери со
севеџанецот ,,интелигентно,, зклучи дека не било важно кого се од врвните евроатлански политичари издупиле дечкиве, туку, што се лупал Заев пред ненапредните Руси!!!
А јеби га, што да кажам. Каков водач такви деген следбаници.
Да му дешифрирам на Иворчо што сакал рускиов двоец ,,писатели,, да каже, односно, зошто го избрале за зезање баш ова безидентитетно и сосема неважно ем нелегално
муртинско копито и тоа токму сега, по изборите во Грција.
Користејќи го Црпко како ,,сабџект,, преку дечкиве, официјална Русија си игра дипломатски курташак со
дегенерираниот евроатлански запад. Безмалку им рече: А бе вие со вакви ли партнери водите надворешна политика? Ало, ЕУ, САД, НАТО стварно мислите дека можете со  вакви дудуци, трупови и идиоти како ваши ,,сојузници, да управувате со светот и
човештвото? Во Сирија стратешки партнери ви се ИСИЛ и белите шлемови. Во Венецуела пулен ви е иста ваква црпка Гваидо, Во Албанија газдувате со бројлерот Еди Рама. На Косово го дрвите со двајца познати мафиози исто како и во Црна Гора, во
Бугарија пулен ви е Бојко, бивш горила. Во Украина омилени другари ви се кој од кој поголем гангстер. Во Либија сојузник ви е профитер и криминалец. Во Грција нема
што нема, освен страотен дефицит на нормални политичари од човечки сој. Кај да се опули човек кон Евроатлантикот, сетики гледа дека царштината што се крепи со вакво
друштво на социопати, лудаци и шупаци, не само што пропаѓа, туку и забрзано гние.
Пранкстериве руски, токму сега, по грчките избори, и по резилот со Венецуела, па Сирија, Либија, Иран, фактички преку заебавањето со Заев, им го начукаа на сите ,,уважени,, еврокомесари, дипломати и ,,лидери,, од рангот на Меј, Меркел, Макрон и
слични на нив покојници. Патем само си тераат мајтап со нивните безначајни измеќари.
Многу, значи ептен многу ми е мило што шутраков од Муртино не е и не бил легитимен и легален избор на Македонскиот народ. Греблово е избор на ЦИА и Стејт Департментот, на Колонијална Велика Британија, на вазалката Ангела Меркел, на
карикатуралниот ротштилдовски Наполеон, Макрон. Негово ,,гласачко тело,, се шарените шутраци на Сорос и слични фондации, речиси цела фалсификат интелектуала, секакви платеници, спонзоруши, рекетари, банкстери и ,,бизнис,, профитери. И секако ,,опозициони,, ѓоа партии. Тие нека си се срамат ако знаат што е
срам. Оти Црпко Заев е нивни водач и компањон. Од што е така, изборните кутии за Заев ги полнат газдите од Американската и еврпоската амбасада, потпомогнати од ОБСЕ во кои наместо ливчиња се уфрлаат кондури и загаден воздух. Ние ќе сеириме а тие нека си бараат два сведока за да докажат пред народните судови и историјата дека биле стрелани.
Леле мори мила мајко! Кој ќе ве вади од лајната во кои се давите северџани. Нема таков чадор, ни таков волшебник од Оз што ќе ве куртули од судбината. Нема вода што
да ве опере. Не ви помага веќе ни ,,не таласај,, мантрата. Голтате што сте сееле. Овие што ве измислија и насадија во Македонија, сега берат свое гајле оти веќе нема ќоше во кое да се скријат.
М. Велиновска
Скопје, 09.07.19