МИНИСТЕРКЕ КАНЧЕСКА – МИЛЕВСКА, со кој ум?

МИНИСТЕРКЕ КАНЧЕСКА - МИЛЕВСКА, со кој ум?

Министерке за клутура, со кој ум се финансира и плаќа за “глумење“ најистакнатиот жив кодош меѓу глумците, Перо Арсовски?

Оне е тој кој вам прод прозор ви плукаше, Премиерот што Вас ве назнчи ежедневно е навредуван од оваа карикатура, сработеното на Владата и на Вашето министерство не го признава и по цел ден го плука.

Он е тој кој го кодошел Ристо Шишков во полиција. Виновен е еднакво како и Владе Милчин за затворската казна, голготата и смртта на Ристо Беломорски Шишков.

Вака ли Вие министерке му се реванширате? Да снима филм во градот на Шишков за егзекутирани патриоти?

Доколку не знаете министерке, еве дојдете кај мене дома мајка ми ке ви каже (била другарка со егзекутираниот Белев), СТРУМИЧКИТЕ СТУДЕНТИ биле накодошени, фатени, наместени и најсвирепо егзекутирани од вакви комуњарски гнаси и тастери.

Со ангажирањето на Перо Арсовски и плаќањето хонорар да глуми во филм за такви страдалници за МАКЕДОНСКАТА кауза какви што се Мирко ПецевСтево ТопчевБорис Белев,Ѓорги Костуранов и Ѓорги Јарамов, на возраст од 20 до 23 години, сите членови на ВМРО, ќе ми простите на простаклукот, е како да сте се ПОМОЧАЛЕ НА НИВНИТЕ ГРОБОВИ.

Нека Ви служи на чест.

 

ПС

Ве молам, кога на пролет ќе одите во изборна кампања, ова објаснете им го на вашите партиски членови.

ППС

И да не се расправаме. Знам дека парите одат преку Филмски фонд. Но тој директор е под Вас, и фондот е под Вашето министерство. (The funds needed for the operation of the Macedonian Film Agency are provided from the Budget of Republic of Macedonia and from other sources established by the Film Industry Law).

——————————————————————————————————————————————————————Го прашувам режисерот и кастингот на филмот за 5-те Струмички студенти што во овие денови се снима во Струмица. Дали за да биде филмот што е можно по верен на историските збиднувања, за улогата на кодош и предавник, ангажиран е фактички КОДОШ И ПРЕДАВНИК? Тоа е актерот Петар Арсовски кој е најпознат по тоа што го кодошел во полиција Ристо Шишков, па заедно со Владе Милчин се најзаслужни за затворската казна а подоцна и смртта на Ристо Беломорски. Овој кодош е виновен за катастрфата што потполно ја уништи фамилијата на Ристо и Васил Шишков.

 

 

 

Миленко Неделковски

02.11.15