Министерката од Норвешка

Министерката од Норвешка

 

Да не поверувате дека вакво нешто може да се случи
:)))

***
*

Вчера ,во четвтокот еден голем скандал ја остранил претседателката на Претставничкиот Дом на Норвешка од нејзината функција.
Нејзиното име е Ева Кристин Хансен
Користела државен стан од 50 м2 заради извршување на своите Претседателски обврски надвор од законски пропишаните правила.
Станот што го користела бил оддалечен 37 км од нејзиниот дом и немала право да го користи бидејќи било пропишано дека право на користење имаат оние чии што приватни домови се одалечени најмалку 40 км.
Госпоѓата си поднела оставка најавувајќи дека ќе си ги подмири сите загуби што државата ги претрпела поради таквата нејзина злоупотреба
🇧🇻❤️🌍

 

Гоце Јаневски

Штип – 10.01.22