МИЛЧИН ЛАЖОВЧИНАТА

МИЛЧИН ЛАЖОВЧИНАТА

“Пас реко – пас пореко“ би кажале србите.

Владимир Милчин, најпознатиот македонси кодош, на крајот на февруари оваа година изјави: “„Јас веќе сум во пензија, а на моето место во Фондацијата останувам до 30 јуни“.

Реално, во изјавата не пишува која година, така да можеби не е 2015-тата!

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=6A6EF663ADE0AD4A9D8F2B8210F3CCDD

Не само што јуни мина, ами и имиња на можни кандидати нема?!

Инаку, во февруари Претседателката на Управниот одбор на ФООМ, Маја Бојаџиевска, изјави дека повлекувањето на Милчин е логично и природно, „со оглед на тоа што секој во својот животен век еден ден заминува од работното место“.

Мене па ми личи дека кај Милчин ништо не е ниту логично, ниту природно.