Медведев за состанокот во Рамштајн

Медведев за состанокот во Рамштајн

✍🏻 Ставот на Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев:

💬 Состанокот во Рамштајн и доделувањето тешко вооружување за Киев не оставаат сомнеж дека нашите непријатели на неодредено време ќе се обидуваат да нѐ истрошат, или подобро, да нѐ уништат. И имаат доволно оружје. По потреба ќе почнат да произведуваат и нови. Затоа, нема потреба од илузии. Кои се заклучоците од ова?

1️⃣ Прво, ќе биде многу тешко.
2️⃣ Второ, во случај на долготраен конфликт, во одреден момент ќе се формира нов воен сојуз од оние земји на кои им е доста од американците и нивната глутница кастрирани кучиња.

Ова отсекогаш се случувало во историјата на човештвото за време на долги војни. И тогаш САД конечно ќе ја фрлат старата Европа и остатоците од несреќните украинци, а светот повторно ќе дојде во состојба на рамнотежа.

Освен, се разбира, ако не е доцна.