МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИЧКА ГНАСА ЈА ТРАНСФОРМИРА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ВО ТЕРИТОРИЈА

МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИЧКА ГНАСА ЈА ТРАНСФОРМИРА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ВО ТЕРИТОРИЈА

                                                              МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИТИЧКИ ИЗМЕТ

 

Одамна е познато дека за политичари се бираат тие кои не се способни за ништо друго. Затоа се и зависни од луѓето кои ги бираат. Дополнителен услов е да бидат оптоварени со големи пороци: алчност, наркоманство, поткупливост и плашливост. Или пак со дефекти на психата и карактерот: нарцизам, психопатство, шизофренија и т.н. Во последните неколку децении државите во светот (со малубројни исклучоци) се управуваат од видливи идиоти поставени од „светската влада во сенка“ и формално бирани од избирачи-овци, манипулирани од истата таа влада. ПРОЦЕСОТ Е ЕДНОСТАВЕН: ВЛАДАТА ВО СЕНКА ПОСТАВУВА НЕНОРМАЛНИ, А ТИЕ ГИ ДЕГРАДИРААТ И УНИШТУВААТ СВОИТЕ НАРОДИ. Во својата книга „Лудаците кои нѐ управуваат“ Паскал де Сутер консултирал светски психолози кои ја карактеризираат ненормалноста на Џорџ В. Буш, Бил Клинтон, Франсоа Митеран, Жискар д’Стен, Жак Ширак, Никола Саркози и др. Пред две децении еден бугарски психиатар во Швајцарија ја опиша во книга психопатологијата на бугарските политичари, вклучително и Борисов, кој тогаш беше само главен секретар на МВР. Во Македонија за 30 години ниту еден психолог, психијатар, политиколог, социолог не се охрабри да направи адекватни профили на македонскиот политички измет во изминатите 30 години. А станува збор за уникатна појава, која во иднина ќе најде место во странските учебници.

МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИЗРОДИ СЕ УНИКАТНИ ПО ТОА ШТО ОСВЕН ШТО СЕ СО СИТЕ ДЕФЕКТИ КАРАКТЕРИСТИЧНИ ЗА ПОЛИТИЧАРИТЕ ВО СВЕТОТ, НАМЕРНО СПРОВЕДУВААТ И ГЕНОЦИД ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЈА УНИШТУВААТ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА. ПОВТОРУВАМ – НАМЕРНО, А НЕ САМО ЗАТОА ШТО СЕ ГЛУПИ, АЛЧНИ, ПОТКУПЛИВИ. ТИЕ СЕ БИРААТ И ОДГЛЕДУВААТ ТАКА ДА МРАЗАТ СÈ МАКЕДОНСКО И ДА ГО ЛИКВИДИРААТ СО ЛОЗУНЗИ ДЕКА ГО БРАНАТ. СО ЕДЕН ЗБОР, ТИЕ СЕ ГЕНОМОДИФИЦИРАНИ ТИПОВИ, ЗА КОИ КАКО КАЈ ОРВЕЛ „СЛОБОДАТА Е РОПСТВО“, „ВОЈНАТА Е МИР“, „УНИШТУВАЊЕТО Е ПРОЦВЕТУВАЊЕ“.

Каков сурат може да имаат тие кои прифатија ДОПОЛНИТЕЛЕН УСЛОВ за членството на Република Македонија во ООН со референцата ПЈРМ? Значи за ниту една друга земја, кандидат во светот, нема дополнителен услов за членство, а нашите идиоти прифатија.

Каков сурат има поранешниот голтар, а по своето премиерство – тежок бизнисмен Љубчо Георгиевски, кој во 1998 г. направи две предавства. Од една страна и ги даде на тацна на Бугарија преговорите со ЕУ, а истовремено ја закопа Македонија и македонското малцинство во Бугарија. Во момент кога Македонија можеше да го добие и признавањето на македонското малцинство и потврдено признавање на македонскиот јазик од Бугарија, овој бугараш се откажа од малцинството (во суштина мнозинство во Пиринска Македонија) и се откажа од македонскиот јазик со понижувачка формулација како службен јазик. Тоа не е само идиотизам или пак алчност.

Ами Борис Трајковски, според кого денес е именуван булевар и спортски центар, а тој го потпиша капитулантскиот Охридски договор?

Ами владата на СДСМ, која во 2004 г. ја даде цела Западна Македонија на Албанците?

Ами владите на Никола Груевски, кои го внесоа албанскиот јазик во Собранието и дури со апсолутно мнозинство коалицираа со албански партии?

Ами потпишаните договори со Грција, Бугарија и воведената Тиранска платформа?

 

АКО РЕЗИМИРАМЕ, КИРО ГЛИГОРОВ И БРАНКО ЦВЕТКОВСКИ ГО ЗАПОЧНАА МЕНУВАЊЕТО НА ИМЕТО ВО ООН, РЕВИДИРАЊЕТО НА УСТАВОТ И МЕНУВАЊЕ НА ЗНАМЕТО; ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ГО ЗАПОЧНА УНИШТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ОД СТРАНА НА БУГАРИЈА; БОРИС ТРАЈКОВСКИ ГО ПРОДОЛЖИ ТОА УНИШТУВАЊЕ И ОД АЛБАНСКА СТРАНА, ВЛАДАТА НА БУЧКОВСКИ НА ТОА ДОДАДЕ УНИШТУВАЊЕ СО ТЕРИТОРИАЛЕН ОПФАТ, А ВЛАДИТЕ НА ГРУЕВСКИ – СО ПОЛИТИЧКИ И ЈАЗИЧЕН ОПФАТ. НА КРАЈ ДОЈДЕ ЗАЕВ И ЈА РАСПРОДАДЕ ДЕФИНИТИВНО МАКЕДОНИЈА НА БУГАРИТЕ, НА ГРЦИТЕ И НА АЛБАНЦИТЕ.

 

МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИЧКА ГНАСА НЕ САМО ШТО ЈА ТРАНСФОРМИРА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ВО ТЕРИТОРИЈА, НО СО СВОИТЕ ДЕЈСТВИЈА И ПРОПАГАНДА ГИ ДЕГРАДИРА И ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНСКИ ГЕНЕРАЦИИ. Да се откажеш од античното светско македонско наследство заради членство во НАТО, кое ПРАКТИЧНО ќе те уништи, мора да бидеш суштество без мозок. Да се молиш десетици пати на Бугарија како најодвратен питач за датум и преговарачка рамка, мора да бидеш поништожен и од една амеба.

Откако постои Македонија и македонски народ, Грците (поранешни Хелени, потоа Ромеи – еве кој нема идентитет) сакале да ги уништат, а идиотите нарекуваат автопатот до таму „Пријателство“. Откако на Балканот доаѓаат Бугарите (поранешни турко-татари, па тракијци, па словени – еве кој нема идентитет), тие до ден денес, веќе 13 века сакаат да ја окупираат Македонија, а кретените потпишаа со нив договор „за пријателство“. Зошто Русите не потпишат таков договор со Јапонците? Или пак Русите и Германците, Германците и Французите, Германците и Англичаните и т.н. ЗАТОА ШТО НЕПРИЈАТЕЛОТ СИ ОСТАНУВА НЕПРИЈАТЕЛ НЕЗАВИСНО ОД ТРГОВСКАТА И ЕКОНОМСКА СОРАБОТКА. ТОА НЕШТО ВЛЕГУВА ВО ГЕНИТЕ НА НАРОДИТЕ И САМО НЕНОРМАЛНИТЕ МОЖАТ ДА МИСЛАТ ДЕКА ОКУПАТОРИТЕ ЌЕ СТАНАТ ПРИЈАТЕЛИ.

Киро Глигоров направи предавство, ама едвај се спаси во атентатот. Трајковски направи предавство, но независно од тоа не се спаси од атентат. Груевски направи предавство, ама сега е бегалец во Будимпешта. Ќе видиме како ќе заврши предавството на Заев. МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧКИ КОПУЦИ НЕ МОЖАТ ДА СФАТАТ ДЕКА КОГА СТРАНЦИТЕ ЌЕ ТЕ ИСКОРИСТАТ, ВЕЌЕ НЕ СИ ИМ ПОТРЕБЕН. ЗНАЧИ, АКО УМИРАШ, УМИРАЈ КАКО МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТ, А НЕ КАКО ЃУБРЕ.

КОГА МАКЕДОНСКИТЕ ГЕНЕРАЦИИ ГЛЕДААТ ДЕКА НИВНАТА НАВОДНА ЕЛИТА СЕ ПРОДАВА И ТИЕ ВЛЕГУВААТ ВО ТАА ШЕМА, ОВОЈ ПАТ НА СИТНО ИТРОМАНСТВО. Британскиот новинар Фредерик Мур, кој ја посетил Македонија се чуди: „Во една друга пригода, не посети еден пообразован Македонец. Тој, исто така, се претстави како Бугарин, барем така ни кажа, и тој имал двајца браќа, едниот бил Србин, а другиот Грк. Овој чуден феномен ШТО ГО ЗАБЕЛЕЖАВ ПРВ ПАТ ТУКА, БЕШЕ КАРАКТЕРИСТИЧЕН И ЗА МНОГУ ДРУГИ ДЕЛОВИ НА МАКЕДОНИЈА. Македонецот се насмеа и објасни дека неговата фамилија била позната и поради таквите влијанија. Србите му дале на брат му неколку лири да стане Србин, додека другиот негов брат добил многу повеќе од Грците, и затоа станал Грк“. Порано, во 1891 г. французкиот научник Виктор Берар раскажува за некој човек, кој бил од Солун и затоа што, пред да стане Бугарин, во времето кое не го памти, се сметал Грк, меѓутоа, отишол во Софија и, штом осознал, тој станал Бугарин: „а во Струга, сите се Бугари“.

Затоа постои француски термин „македонска салата“, т.е. нешто мешано, не е само заради различните етноси во Македонија. Слична мешавина имало и во Бугарија, Грција, Романија. А заради тоа што дел од населението за пари се преобраќало од еден етнос во друг. На тоа се должи и распарчувањето на Македонија во балканските војни.

Чехот Константин Иречек, кој по создавањето на бугарското Кнежество бил министер таму, е дециден дека Бугарите се причина за деградацијата на македонската интелигенција. Во својот Дневник, Иречек пишува за бугарската интелигенција: „Софиските луѓе ми изгледат уште поситни од кога и да било, пигмеи. Интелигенцијата не е цутот, туку екскремент на народот, барем поголемиот дел од неа, што го видов и наблјудував до сега“. За Македонците во Министерството за просвета вели: „Тие Македонци сѐ даваат за пари“. И Уште: „Македонските –синковци- повторно ја атакуваат Егзархијата во Цариград за пари“.

КРАТКО КАЖАНО, БУГАРИЈА СЕКОГАШ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ БИЛА ИЗВОР ЗА ДЕГРАДАЦИЈА. И ПАК ИРЕЧЕК: „Човек, кој не ги лаже и не ги кодоши другите, тука е нешто чудно, чудо на светот; кој сака тука да живее, мора секогаш да слуша два пати што се зборува и да зборува само половина од тоа што го мисли. А најмалку се потребни луѓе со мислење, идеали и теории. Нема поезија, нема идеализам, првобитно општество, собрано од ветерот од сите страни, збир од најразлични елементи“. Неслучајно големиот дел од македонската емиграција во Бугарија ментално се обезвредни. Неслучајно откако комуникациите – трговски, економски, политички меѓу Македонија и Бугарија се проширија, македонското општество се повеќе тоне.

АКО МАКЕДОНИЈА ЗАПОЧНЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ, ТАА ЌЕ БИДЕ УЦЕНУВАНА ОД БУГАРИЈА ВО СЕКОЕ ОД ТРИЕСЕТ И НЕКОЛКУТЕ ПОГЛАВЈА. ТОА НЕ САКААТ ДА ГО СФАТАТ ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНСКИ ГЕНЕРАЦИИ КОИ СЕ ВОДАТ ПО УМОТ НА ПОЛИТИЧКИОТ ИЗМЕТ.

НАТО И ЕУ СЕ ДИФИНИТИВЕН ГРОБ ЗА МАКЕДОНИЈА.

АКО БАЈДЕН СТАНЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ ВО САД, И ПОЛИТИЧКИТЕ ЃУБРИЊА И ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНСКИ ГЕНЕРАЦИИ ЌЕ ГЛЕДААТ ПОВТОРУВАЊЕ НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА. И ЌЕ ПЛАЌААТ СО СВОИТЕ ЖИВОТИ ЗА ИДИОТИЗМОТ ВО ИЗМИНАТИТЕ ТРИ ДЕЦЕНИИ.

 

Стефан Влахов-Мицов

10.11.20 – Скопје