Мазуркиевич – голманиште

Еден од 5-те најдобри голмани на светот, уругваецот Мазуркиевил. два пати имаше средба со ФК Вардар. Еднаш, на крајот на 60-тите кога Пењарол на Градски играше пријателска со Вардар.
Втор пат, во средината на 90-тите кога Вардар играше пријателска со Пењарол во Монтевидео.

Првиот пат Мазуркиевиќ беше голман, вториот пат беше Спортски директр на клубот.