КРСТОТ МУ ПРЕЧИ!!!

Османи во изјава за „Инфоспорт“ вели дека причина што си заминал толку брзо од Скопје е крстот на амблемот. Поради верски причини тој го покривал крстот одредено време, но откако од клубот му соопштиле дека не смее да го прави тоа, решил да го раскине договорот.

„Јас сум голем верник, мојата религија не дозволува такво нешто. Го покривав амблемот одредено време, но од клубот ме гледаа како различен, иако дојдов како големо засилување. Затоа, решив да си заминам“, вели Османи.

Османи во редовите на Скопје пристигна од косовска Лирија.