Кина победи

Кина победи

ШТО НАУЧИВМЕ ДОСЕГА?

Кина победи во Третата Светска Војна без да испука ни еден проектил.

Европјаните не се толку образовани како што се чинеа.

Богатите научија дека богатството е помалку вредно од животот.

Нема поп, свештеник или оџа кој ќе ја спаси планетава.

Здрaвствените професионалци се побитни од фудбалските професионалци.

Нафтата е безвредна во свет кој не троши.

Животните во кафез се чувствуваат онака како што ние се чувствуваме во карантин.

Планетата брзо се регенерира без човечко владеење.

Многу луѓе можат најнормално да работат од дома.

Секој може да преживее без фаст фуд.

Да се одржува пристојна хигиена не е до толку тешко.

И мажите можат да готват.

Медиумите се полни со глупоштини.

Актерите се забавувачи, не се херои.

Животот е толку бесценет.

 

С. Спасовски‌