Катица ЈАНЕВА ја кријат во Јасен

Катица ЈАНЕВА ја кријат во Јасен

Потврдени се тврдењата на Миленко Неделковски дека Катица Јанева нема проведено ниту една ноќ во истражниит затвор Шутка.

Уште повеќе, Дудинка има ексклузива дека во овие 2 месеци од шатро изречената мерка притвор за Катица Јанева, таа цело време се наоѓа во резерватот Јасен. Хотелско сместувае (целиот хотел и е на радполагање), парно греење, дивеч на богатото мени… А досадата Јанева ја разбива преку одење на лов секој ден.

Вработените во Јасен, кое е под надлежност на министерството за одбрана (Шекеринска е министерка), тврдат дека Катица според третманот и активностите им личи на Јосип Броз Тито.

Земајки ја предвид роднинската поврзаност на Радмила Шекеринска и Бобо Јанковски Дајнерс со случајот Рекет, односно на јатрвата на Шекеринска Марија Јанковска која е еден од основачите на Меѓународниит (рекетарски) сојуз на Боки 13 – јасен станува целиот заговор.

Згора на се’, актуелен директор на Јасен е Новица Зечевиќ, брат на Миле Зечевиќ, шеф на СДСМ-овското крило на тајната полиција. Новица инаку е неосуден убиец. При лов на Маврово “случајно” убил свој пријател, а заради конекциите на братот Миле случајот е затворен како “несреќен случај”. За ова своевремено дебело реагираа дипломатите во Македонија, тврдејки дека со ваков директор не се чуствуваат безбедно.

Во оваа завера активно учество има и директорот на Шутка Есад Рахич, бидејки го крие фактот дека Катица воопшто не му е испорачана на чување. Земајки предвид дека неговата ќерка е вработена во СЈО од страна на Катица, јасна е и оваа испреплетаност.

Крајно, нема одговор и на прашањето кој и кога му овозможува фарбање на косата и кварцање на лицето на Боки 13.

Во Шутка има берберин кој доаѓа еднаш во 2 недели. Има купишта глави за стрижење, па единствени фризури се “нуларица” или “кец”. Така да тој берберин нема ниту време ниту можности да го фарба Боки 13.

Не е познато во светската историја на притвори дека притвореник може да излегува за да посети фризер.

Исто така не може да се фарба затоа што во ќелиите не е дозволено внесување хемикалии за да не се отруе некој или за да не направи експлозивна смеша.

Да беше СДСМ опозиција, 10% од ова да се случуваше, новинарски екипи, разно-разни експерти и аналитичари нема да се симнеа од екраните.

Вака молк!!!

Пардон, вака, само на Дудинка.

 

Дудинка

23.09.19