Иван Пернар за Украина

Иван Пернар за Украина

Dugo sam razmišljao o tome kamo Ruska specijalna operacija vodi i došao do zaključka da Ukrajinci ne mogu biti vojno poraženi nego samo psihološki.

Tek kad gubici budu toliko veliki da ljudi krenu dovoditi u pitanje nastavak rata doći će do njegovog okončanja.

Surovikin koji zapovjeda tom operacijom izdao je zapovijed o povlačenju iz Hersona, na prvi pogled potpuno nejasno zašto, ali već na drugi savršeno jasno.

U situaciji kad je fronta bila toliko razvučena, Rusi naprosto nisu imali ozbiljni ofenzivni potencijal, morali su se doslovce braniti duž cijele linije fronta.

Povlačenjem iz Hersona, stvorena je mogućnost usmjeravanja kritične mase ljudstva i tehnike u jednom pravcu. Trenutno je to Bahmut i sami Ukrajinci kažu da je tamo trenutno pakao.

A što se tamo događa?

Realno, Ukrajince tamo uništavaju svi rodovi Ruske vojske i imaju stravične gubitke.

Također, Rusi tamo uopće ne napreduju, odnosno idu naprijed puževim korakom, međutim, ići naprijed nije više cilj. Sada je jedini cilj nanijeti Ukrajincima takve gubitke koji će dovesti do njihovog psihološkog sloma.

Zato se uništava i infrastruktura (voda/struja) po gradovima.

Kolko god ih Rusi poubijaju u Bahmutu, Zelenko će tamo dovesti nove vojnike i to je bit cijele priče – kako se likvidira jedna grupa, tako se dovodi nova grupa, u jednom trenutku prosječan Ukrajinac će se pitati koji je smisao toga, ali trenutno se to ne pita jer ne shvaća da su Rusi odustali od borbe za teritorij i vode rat protiv uma.

 

Декември 2022

Загрен