Иван Пернар за акцијата на Русија

Иван Пернар за акцијата на Русија

Sjećam se kad je NATO govorio da bombardira Srbiju i Kosovo da bi zaštitio prava Albanaca i da međunarodno pravo pritom nije bitno. Potom je napao Afganistan s pričom da su tamo teroristi, onda Irak, ali ovaj put radi toga jer je Saddam navodno imao oružje za masovno uništenje (koje nije imao), potom je bombardirao Libiju da bi tamo proširio ljudska prava i demokraciju. Naravno, nije bitno što je to sve bilo bez suglasnosti UN-a i protivno međunarodnom pravu.

Potom je NATO napao Siriju. Opet kršeći međunarodno pravo.

Međutim, kad Putin napadne Ukrajinu, onda su svima puna usta međunarodnog prava i toga što to radi bez suglasnosti UN-a, međutim, kako to da tim istim medijima i političarima međunarodno pravo nije bitno kad ga NATO krši?

Reći ću vam zašto, jer polaze od pretpostavke da vrijede dvostruki kriteriji – jedni za NATO, a drugi za sve ostale.

Svojom akcijom u Ukrajini Putin je pokazao da neće tolerirati dvostruke kriterije i da ako međunarodno pravo krše drugi, da ga može kršiti i on.

Pritom je svjestan da mu nitko ne može ništa jer zna da su NATO kukavice i slabići koji uvijek napadaju slabije od sebe.

Međutim, čak ni tada nisu u stanju uvijek pobijediti kao što je očito na primjeru Afganistana.

U konačnici, i Ukrajinci su se zanijeli time da mogu napadati Ruse na istoku države zato jer su slabiji, međutim, Rusi nisu Kurdi pa da s njima radi svatko što ga je volja.

Iza njih stoji svjetska velesila. Imali su 8 godina da implementiraju sporazum iz Minska i na miran način reintegriraju ta područja. Kad je Putin vidio da ne žele mirno, već vojno rješenje i da gomilaju vojsku za napad, odlučio im je pokazati koliko su u zabludi.
********
Писание на Иван Пернар

24.02.22