Зошто насила не туркате во војна?

Зошто насила не туркате во војна?

Мојот народ, МАКЕДОНЦИТЕ, е мирољубив и трпелив народ.
Зошто има потреба да не милитаризираат, ставаат во ровови да биеме битки за туѓи бели дворови?

Ова не е наш конфликт, ова не е наша војна, овде нема наши интереси за кои би трошеле средства, енергија и млади животи.

Нашите политичари, ѓенералштабот, безбедносните агенции не’ втурнуваат во катастрофа (економска, биолошка, секаква…) од невидени размери.

Светот е на работ на војна. Ние нема потреба страна да фаќаме. Нели сакавте да бидеме Швајцарија на Балканот?!
Е па, Швајцарија е неутрала и не подарува оружје на ниту една завојувана страна.

М. Неделковски

29.07.22 Македонија