За Дудинка

ДУДИНКА е самостоен и независен проект на Миленко Неделковски.
ДУДИНКА не е потпрена финансиски, идеолошки или политички на ниту една партија, на ниту едно министерство, на ниту една влада, на ниту една амбасада, на ниту еден олигарх, на ниту една корпорација, на ниту една мафија (криминална, фармацевтска, нафтена, ГМО…), на ниту една невладина оранизација, на ниту една телевизија…
ДУДИНКА е проект “ОД НАРОДОТ, ЗА НАРОДОТ“
ДУДИНКА не добива пари од ниту еден познат и непознат извор.
Зад ДУДИНКА не стои ниту еден домашен или странски политичар.
На ДУДИНКА нема, ниту ќе има, било каква реклама. Со исклучок на промоцијата на шарпланинците, јарињата, козите, млекото, сирењето, козјата пршута и здравиот живот во природа од фармата МЕЧКОЕЦ.
Токму затоа ДУДИНКА е финансиски, политички и идеолошки апсолутно НЕЗАВИСНА.

Доколку таква ДУДИНКА ви се доапаѓа, доколку сметате дека е потребна како медиум, доколку некој текст или став ви се допаднал или сметате дека треба да биде на бела виделина, можете со донација да помогнете на скромното егзистирање на овој НАРОДЕН сајт.

Доколку сакате и доколку сте во можност повелете донирајте онолку колку можете, и колку често можете. Податоците за сметката за донација од Македонија, како и И-БАН податоците за донација од странство, ги имате подоле во текстов, но и на насловната страница на ДУДИНКА.
Доколку не можете, да сте живи и здрави – продолжете да ги следите темите на ДУДИНКА. И само тоа ќе е доволно како сатисфакција за нашата работа.

Мотото на ДУДИНКА е едноставно: МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ.

 

 

НАЧИН НА ДОНИРАЊЕ