ЗАБОРАВЕТЕ НА ПИЈАЛОК СО ПАРЧЕ ЛИМОН

ЗАБОРАВЕТЕ НА ПИЈАЛОК СО ПАРЧЕ ЛИМОН

Пијалок со парче лимон не треба да нарачувате во кафиќите и рестораните затоа што парчињата лимон содржат голем број на бактерии.Лимонот е познат по своите антибактериски својства, меѓутоа голем број на микроорганизми можат да се задржат на кората и внатрешноста на цитрусот кога се сече на парчиња.